Recensie Loek en Mila – vrolijk e-book voor beginnende lezers

~Door Majonne~ Via Instagram kreeg ik van auteurs Marlene en Lucinda de vraag of ik een recensie zou willen schrijven over hun e-book Loek en Mila. Een boek vol verhalen voor beginnende lezers, op M3-/E3 niveau. Nu wilde ik dat eigenlijk heel graag, maar mijn agenda liet het niet toe en dus was Majonne de gelukkige die dit boek thuis met haar dochter mocht uitproberen.

Auteurs Lucinda Vos & Marlene Rebel – Leeftijd 6+ – Thema divers – Prijs €4,95

Het boek

In het eerste e-book van Loek en Mila staan tien verhalen voor beginnende lezers. In het boek worden vrijwel uitsluitend woorden van 1 lettergreep gebruikt.

En dit vinden wij

We mochten kennis maken met Loek en Mila! Dit is een e-boek voor beginnende lezers. Het boek moet op volgorde gelezen worden, maar start met een iets moeilijker leesniveau dan de rest van het boek. Het is namelijk heel leuk om dit boek samen te starten, thuis of in de klas. Loek en Mila zijn ongeveer de leeftijd van de beginnende lezer, heel herkenbaar dus. Ze gaan naar school, maken nieuwe vrienden, ontdekken de natuur.

Leuk en leerzaam

Het is een kleurrijk boek met mooie bladzijvullende prenten en kleine tekeningen tussen de tekst. Mijn dochter vond het leuk te lezen en ze kon zich verplaatsen in Loek en Mila. Je zag haar schrikken, bezorgd kijken, grinniken en heel hard lachen. Het boek leent zich om emoties te bespreken of hoe je omgaat met situaties die beginnende lezers zelf tegen komen. Zoals verandering, pesten, nieuwe dingen doen, zorgen voor de natuur.

Veel meer dan een boek

Het boek is geweldig voor beginnende lezers, maar er is meer. Loek en Mila hebben ook hun eigen website. Hierop kan je meer verhaaltjes lezen, ook moeilijkere. Je kan ook luisteren naar enkele verhaaltjes. Spelletjes doen, zowel leerzame met taal als gewoon leuke zoals de aankleed-Loek en -Mila. Ook zijn er thema’s en printables. En als je het in de klas wil gebruiken zijn er lesprojecten en leuke ansichtkaarten te koop.

Leuk, heel leuk

Mijn dochter vond het lezen en spelen met Loek en Mila heel leuk. De website is echt een zinvolle aanvulling op het leuke boek. Het is leuk om samen te spelen met taal en letters. Ook is het leerzaam samen bezig te zijn met dingen die een kind bezig houden en met de dingen in de natuur. De verhaaltjes zijn per hoofdstukje te lezen en bespreken. En het boek en website zijn vrolijk en kleurrijk.

Wij zijn blij met onze nieuwe vriendjes Loek en Mila!

Lees ook: recensie Agent & boef, lol in de lucht

foto header Jason Leung via Unsplash

Gastblogger Majonne is een enorme boekenliefhebber en leest alles wat los en vast zit. Haar leesavonturen zijn te volgen via Instagram en Hebban.

Ook deze boeken voor beginnende lezers zijn de moeite waard: