Recensie ‘Kom je op mijn feestje?’

Van auteur Wilma Degeling ontving ik een geweldig leuk pakketje met daarin niet alleen het prachtige prentenboek Kom je op mijn feestje, maar ook nog een hele leuke kleurplaat én een toffe set uitnodigingen! Kijk je mee naar dit fantasievolle verhaal?

Auteur: Wilma Degeling  

Illustraties: Helen van Vliet

Uitgeverij: Menuet

ISBN: 9 789491 707070

Leeftijd: 3+

Thema: feest – fantasie – angst

Inhoud

Joes heeft een vrolijke uitnodiging gekregen. Van Ireen nog wel! En dus komt het heel slecht uit dat hij feestjes een beetje eng vindt. Wat kan hij daar nu eens op verzinnen…

En dit vind ik

Wat een heerlijk vrolijk, feestelijk en prachtig vormgegeven prentenboek! Alleen al door er doorheen te bladeren word je meteen blij!

Kleurrijk

Kom je op mijn feestje is een wat ouder boek dat al verscheen in 2014, maar dat mag de pret niet drukken! Het verhaal gaat natuurlijk over feest en het omslag, waarop gebruik is gemaakt van verschillende lettertypes in opvallende kleuren, maakt dit al direct duidelijk. Het boek heeft een geweldige vormgeving en is schitterend geïllustreerd. Zelfs de schutbladen zijn hierbij niet vergeten dus van begin tot eind kun je genieten van paginagrote illustraties. Een feest om naar te kijken!

Betekenisvol

Het verhaal van Joes, die eigenlijk heel blij is met zijn uitnodiging, maar tegelijkertijd heel veel twijfels heeft over zijn eerste kinderfeestje, is voor jonge kinderen ontzettend herkenbaar. Want zo’n feestje, dat is gewoon reuze spannend! En het brengt een hoop dilemma’s met zich mee. Wat trek je aan? Wat neem je mee voor de jarige? En wat zullen ze allemaal gaan doen die dag? Betekenisvolle vragen die alle kinderen zichzelf (of hun ouders) zullen stellen met een feestje in aantocht.

Levendige fantasie

Met al deze vragen die door zijn hoofd spoken laat Joes zijn fantasie de vrije loop.

Was hij maar een leeuw. Of een goochelaar. Of een stoere cowboy. Dan zou hij alles durven, echt helemaal alles.”

De tekst is prachtig vertaald in de tekeningen die het verhaal perfect aanvullen en van Kom je op mijn feestje een aantrekkelijk, fantasievol boek maken dat helemaal aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Nieuwe fase

Geeft jouw kleuter binnenkort zelf een feestje? Of zit jouw kindje net op school en staat het eerste kinderfeestje voor de deur? Met dit boek erbij wordt deze stap veel minder spannend en kunnen jullie samen in gesprek over deze leuke nieuwe fase. Op de website van uitgeverij Menuet vind je tips van auteur Wilma Degeling om vooraf, tijdens, maar ook na het lezen met je kind in gesprek te gaan. Handig en heel waardevol!

Bestel je hier ook het boek dan ontvang je gratis 8 uitnodigingskaarten zodat je ook helemaal klaar bent voor jullie eigen feest. Een aanrader!

Lees ook: Recensie ‘Van kapers tot ketters’