Recensie ‘Kamperen met Fien en Milo’

Dat ik groot fan ben van Pauline Oud wisten jullie waarschijnlijk al. En nu we ook samenwerken ben ik misschien niet meer geheel objectief, maar ik wil haar boeken toch graag bespreken. Zodat jij je er als lezer een beeld van kunt vormen en hopelijk enthousiast raakt om ook met de bijbehorende activiteiten aan de slag te gaan. Kijk je mee naar het geweldig leuke Kamperen met Fien en Milo?

Auteur & illustrator: Pauline Oud

Uitgeverij: Clavis

ISBN: 978 90448 17737

Leeftijd: 2+

Thema: kamperen – vakantie

Inhoud

Fien en Milo gaan op vakantie. Ze gaan kamperen! Voor ze kunnen vertrekken, moeten ze eerst hun koffers pakken. Dat valt niet mee! Welke kampeerspullen hebben ze nodig? Wat blijft er thuis? Op de camping probeert Fien meteen de tent op te zetten. Maar waar is Milo plotseling heen?

En dit vinden wij

Onze kleuter is al tijden weg van Fien en Milo dus ook dit verhaal was weer smullen!

Stap voor stap ontdekken

Of haar eigen onnavolgbare wijze neemt Pauline haar jonge publiek mee op kampeervakantie. Waar doe je de spullen in die je mee wil nemen, waar moet je eigenlijk in slapen en wat trek je dan aan? Stap voor stap worden de lezertjes meegenomen in de voorbereiding van een kampeertripje. Voor veel kinderen ongetwijfeld heel herkenbaar en anders een hele mooie voorbereiding op jullie eigen vakantie.

Interactief element

Erg fijn aan de prentenboeken over Fien en Milo zijn de vele vragen die erin verwerkt zijn. Dit vergroot de betrokkenheid van kinderen bij het verhaal en geeft het iets extra’s mee; op deze manier is je voorleesmoment niet alleen heel gezellig, maar ook nog eens leerzaam.

Vakantiestemming

Kamperen met Fien en Milo is een prachtig prentenboek voor iedereen die met jonge kinderen wil praten of werken over het thema ‘kamperen/vakantie’. Kom samen alvast helemaal in de stemming en bereid je voor op een fijne tijd!

foto’s: Pauline Oud

__________________________________________________________________________

Ga je aan de slag met dit thema en kun je nog wat inspiratie gebruiken? Samen met Pauline ontwierp Letters & spetters een activiteitenpakket bij dit prentenboek. Helemaal gratis te downloaden en goed voor een heleboel speel- en knutselplezier!

……..