Recensie ‘Hoeveel babypoesjes?’

Tijdens de zomervakantie mocht ik twee hele toffe interviews voorbereiden. Om me in te lezen ging ik, samen met onze kleuter, naar de bibliotheek waar hij dit geweldig leuke prentenboek van Guido van Genechten uit het rek  haalde. Het werd dé zomerhit bij ons thuis! De hele vakantie lang mocht ik het bijna dagelijks voorlezen. Kijk je mee waarom wij fan zijn van ‘Hoeveel babypoesjes?’

Auteur & illustrator: Guido van Genechten 

Uitgeverij: Clavis

ISBN: 9 7890 448 2822 1

Leeftijd: 2+

Thema: jonge dieren – tellen

Inhoud

Alle mama’s in dit boek staan op het punt kleintjes te krijgen. Maar hoeveel baby’s zullen ze op de wereld zetten?

En dit vinden wij

Wat een heerlijk vrolijk en aandoenlijk boek! Met dit prachtige werk van Guido van Genechten leert je kindje niet alleen alles over babydieren en hun mama’s, maar oefen je spelenderwijs ook met tellen.

Aantrekkelijk

De aandoenlijke illustraties en het vrolijke kleurgebruik maken van Hoeveel babypoesjes? een ontzettend aantrekkelijk prentenboek. Jonge kinderen voelen zich altijd al aangetrokken tot dieren en de dieren in dit verhaal ogen allemaal even vrolijk en lief.

Extraatje

Een heel leuk extraatje zijn de flapjes in het boek. Na ieder stukje tekst over de mama kan een flapje worden geopend waarachter de babydieren verstopt zitten. En er is natuurlijk maar één manier om erachter te komen hoeveel baby’s mama gekregen heeft: tellen!

Mama Poes had al een tijdje een hele dikke buik. Hoeveel babypoesjes zijn het die ik ruik?

Doordat vrijwel ieder stukje tekst eindigt met een uitnodigende vraag beginnen kinderen als vanzelf te tellen. Hier is echt geen aansporing voor nodig!

Feestje

Hoeveel babypoesjes?  is echt een feestje om voor te lezen! Dankzij het speelse én leerzame element is het een heel compleet prentenboek waar van alles inzit om je kindje een hele tijd geboeid te houden. Erg leuk voor thuis, maar ook heel geschikt voor peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. Perfect voor een thema als lente of jonge dieren, maar ook heel leuk om zomaar tussendoor eens voor te lezen. Een echte aanrader!

Zin gekregen om voor te lezen? Je bestelt dit boek en ander werk van Guido van Genechten (ook allemaal prachtige boeken!) eenvoudig via onderstaande links: