Recensie Het berenboek – mooi document voor de echte berenliefhebber

~Door Mariska~ Vandaag staat de eerste gastrecensie online! Mariska bijt het spits af met deze bespreking van Het berenboek. In het berenboek dat geschreven is door Katie Viggers leer je van alles over acht verschillende berenfamilies. Een naslagwerk bomvol met informatie over beren. Je leert waar ze wonen, wat ze eten maar ook specifieke feitjes en weetjes over de betreffende berensoorten. De berenfamilies die je gaat vinden in dit boek zijn: Amerikaanse zwarte beer, Bruine beer, Aziatische zwarte beer, Maleise beer, Lippenbeer, reuzenpanda, brilbeer en de ijsbeer. Kijk mee naar de wereld van de beer.

Auteur & illustrator Katie Viggers – Uitgeverij BIS Publisher – ISBN 9789492938015 – Leeftijd 4+ – Thema beren/natuur

Het Berenboek

Berenplezier


Elke natuur- en dierenliefhebber (natuurlijk speciaal de berenliefhebber) zal ontzettend blij worden van dit leuke informatieve boek. Je krijgt met dit boek 32 pagina’s aan berenplezier! Er staan ook echt feitjes in die je nog niet wist en die je echt wel wilt weten. Alles is duidelijk beschreven en makkelijk uitgelegd, zodat het ook voor kinderen goed te begrijpen is. Ook praat de auteur soms via de beren (bijv. door middel van tekstballonen) tegen zijn lezers, wat absoluut erg leuk gedaan is.

“Als je geen zin hebt om in een boom te klimmen, kun je ook een potje honing kopen in de supermarkt”

Prachtige illustraties


Het berenboek
staat vol met prachtige en grappige illustraties. Door de illustraties begint dit boek echt te leven. Het neemt je mee op een tochtje langs alle verschillende berenfamilies en al hun eigenschappen en gewoontes. Ze versterken de tekst enorm en daardoor is alles nog makkelijker te begrijpen. Naast de tekst is er dus ook genoeg te bekijken, wat dit boek ook meteen een stuk kindervriendelijker maakt.

“De reuzenpanda en de lippenbeer rennen liever niet. Ze doen alles het liefst op hun gemak en gaan lekker wandelen”

Compleet plaatje


De illustraties zitten vol met details, vaak ook hele grappige details. Zo is er bijvoorbeeld een pagina waarop je kunt lezen wat de verschillende beren eten. Op deze pagina zitten alle beren samen aan tafel en vertellen ze één voor één wat ze graag eten. Ondanks dat de illustraties  in het berenboek vrij vol zijn, stralen ze toch een bepaalde rust uit. Ik denk dat dit vooral komt door het kleurgebruik. De illustrator heeft gekozen voor zachte en lichte kleuren, wat het gewoon prettig maakt om naar te kijken. De illustraties en vormgeving maken dit boek echt tot een compleet plaatje.

Kortom, een informatief boek voor alle jonge en oude natuur- en dierenliefhebbers. Als je klaar bent met het lezen van dit boek ben je heel wat feitjes en weetjes over de verschillende beren rijker.

Lees ook: Raaf en Papegaai – naar de laatste wildernis

foto header Mark Koch via Unsplash

Ook gek van beren en de natuur? Bestel Het berenboek eenvoudig via onderstaande link.