Recensie ‘Het allerleukste voorleesboek van Muis’

Toen het persbericht van deze super dikke voorleesbundel binnenkwam was ik meteen verkocht: alleen al van de aanblik van het boek word je helemaal happy! En sinds ik met peuters werk ben ik Muis veel meer gaan waarderen dus dit boek wilde ik niet missen.

Auteur & illustrator: Lucy Cousins IMG_3237

Uitgeverij: Leopold

ISBN: 9 789025 873738

Leeftijd: 2+

Thema: voorlezen, in bad, eten en drinken, kermis, opruimen, boodschappen doen, koekjes bakken.

Inhoud

Muis en haar  vriendjes hebben altijd pret. Ze beleven de leukste avonturen. Lees je mee? 6 voorleesverhalen in 1 dik boek!

Mijn mening

Wie hierboven het rijtje thema’s ziet die in dit boek aan bod komen weet het al: ‘Het allerleukste voorleesboek van Muis’ sluit perfect aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. En dankzij het uitbundige kleurgebruik en de bijzondere beweegbare omslagillustratie spreekt het boek kinderen direct aan.

De binnenzijde van het omslag is versierd met vrolijk gekleurde confetti en deze feestelijke sfeer gaat het hele boek zo door. Er is geen pagina onbenut gebleven en alle illustraties zijn even aandoenlijk, kleurrijk en vrolijk. Ook zo prettig aan de tekeningen van Lucy Cousins: ze bevatten maar een paar elementen, weergegeven met dikke zwarte lijnen. Hierdoor zijn ze heel sprekend en duidelijk, erg prettig voor jonge kinderen en het maakt het verhaal meteen levendig.

Dankzij die duidelijke illustraties kan voor het overige worden volstaan met korte stukjes tekst. Hierdoor blijven de verhaaltjes heel behapbaar en kunnen ook hele jonge kinderen er prima naar luisteren zonder dat hun aandacht verslapt.

Het allerleukste voorleesboek van Muis’ is een prachtig verzamelwerk van de leukste avonturen van Muis en haar dierenvriendjes. Een heel mooi cadeau voor onder de kerstboom, voor een geboorte, verjaardag of welke feestelijke gelegenheid dan ook. Ik ga het boek in elk geval meenemen naar de peuterspeelzaal. Ik weet zeker dat het regelmatig uit de kast gaat komen en dat we er heel veel plezier aan gaan beleven!


Zin gekregen om voor te lezen? Je bestelt het boek eenvoudig hier. Veel leesplezier!