Recensie Expeditie Sterrenhemel – betoverende reis door het heelal

Van BIS publishers ontving ik een betoverend boek voor sterrenkundigen in de dop. Mijn jongens zijn allebei enorm geïnteresseerd in sterren en planeten dus dit boek is voor ons een schot in de roos! We gingen ermee aan de slag en leerden en heleboel nieuwe interessante weetjes en feiten over de betoverende wereld buiten onze planeet.

Auteur Stuart Atkinson – Illustratie Brendan Kearney – Uitgeverij BIS publishers – ISBN 9789492 938008 – Leeftijd 5+ – Thema ruimte/sterren/planeten

Expeditie sterrenhemel

Het verhaal

Als je op een donkere avond naar de sterrenhemel staart, wat zie je dan? Een heel universum dat naar je terugkijkt!

Samen met Feline de kat ontdek je in dit boek de wonderen van de sterrenhemel. Bezoek planeten uit ons zonnestelsel, ontdek wat het Noorderlicht nu eigenlijk is en ontrafel de gedaanten van de maan.

En dit vinden wij

Lust voor het oog

Alleen al de cover van Expeditie Sterrenhemel is een avontuur om te bekijken! Tegen een achtergrond van een golvend meer, mysterieuze bergen en een schitterend blauwe hemel zijn de verschillende sterrenbeelden te zien. Je ziet het bijbehorende plaatjes met daarin het patroon dat het sterrenbeeld aan de hemel heeft. Prachtig gedaan en heel duidelijk! De gouden letters van de titel geven nog net een beetje extra en maken het aantrekkelijke uiterlijk van het boek helemaal af.

Uitnodigend

Wanneer je het boek openslaat zie je op de schutbladen eerst een donkere hemel boordevol schitterende sterren. Heel eenvoudig, maar tegelijkertijd uitnodigend. Wat welke geheimen herbergt dit oneindige heelal?

Het boek gaat vervolgens van start met een bijzondere inhoudsopgave. Alle hoofdstukken zijn weergegeven in sterren met een lange staart. Een beetje rommelig, maar wel mooi om naar te kijken.

Naar buiten

En daarna kan de sterrenexpeditie echt van start gaan! In het eerste hoofdstuk leer je alles om je perfect voor te bereiden om buiten sterren te gaan kijken. Expeditie sterrenhemel is dan ook zeker geen boek om gewoon alleen maar voor te lezen, maar juist ook super handig als handboek om echt naar buiten te gaan. Geweldig leuk voor de zomervakantie! Eerst lekker lang opblijven en daarna wegdromen bij een prachtige sterrenhemel.

Reis door de seizoenen

Het boek draait grotendeels om de sterrenbeelden wat het ook net weer even anders maakt dan andere boeken die ik over dit thema gelezen heb. De auteur heeft ervoor gekozen een onderverdeling te maken per seizoen want in de zomer ziet de hemel er heel anders uit dan bijvoorbeeld in de winter. Heel leerzaam en deze verdeling maakt het boek ook begrijpelijk en overzichtelijk.

“Meer over de hemel in de lente. Je kunt een heleboel melkwegstelsels zien, vooral binnen Leeuw en iets onder Maagd. Maar die staan erg ver weg en je hebt een verrekijker of een kleine telescoop nodig om ze goed te kunnen bekijken.

Achterin het boek is een overzichtelijk register te vinden zodat je tijdens je eigen expeditie alles gemakkelijk terug kunt vinden. Verder vindt je er nog een uitgebreide woordenlijst die de moeilijkste begrippen uit het boek toelicht.

Compleet

Expeditie sterrenhemel is een heel compleet naslagwerk waar kinderen die geïnteresseerd zijn in het heelal heel blij van zullen worden. Een prachtig boek om doorheen te bladeren, om te lezen voor het slapengaan en dus zeker ook om mee naar buiten te nemen en je een echte sterrenkundige te voelen. Wij zijn er in elk geval erg blij mee en gaan nog veel plezier hebben van dit bijzondere boek!

Lees ook: recensie Oceaan en Hemel

foto header Tim Foster via Unsplash

Zin om op expeditie te gaan? Je bestelt Expeditie sterrenhemel eenvoudig via onderstaande link: