Recensie ‘Een taart voor Tess’

Ik ben en blijf fan van het werk van schrijversechtpaar Ron en Marianne. Toen dit vrolijke boekje verscheen was ik dan ook erg benieuwd en gelukkig was uitgeverij Unieboek Spectrum zo aardig om een recensie exemplaar beschikbaar te stellen. Kijk je mee naar dit feestelijke voorleesboek op rijm?

Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder

Illustraties: Dagmar Stam

Uitgeverij: Unieboek Spectrum

ISBN: 9 789000 360314

Leeftijd: 2+

Thema: eten – versjes – dagelijks leven

Inhoud

Een boek vol vrolijke versjes en rijmpjes over eten. Piepertje verft een banaan, het kleine knutselmannetje maakt een autootje van snoep en Tess krijgt een wel heel bijzondere taart voor haar verjaardag. Voorleesplezier voor de allerkleinsten!

En dit vind ik

Vrolijke lay-out

Een taart voor Tess is een ontzettend leuke toevoeging aan het enorme oeuvre van Ron en Marianne en wederom een geslaagde samenwerking met illustrator Dagmar Stam. Zij voelt precies de sfeer van de teksten aan en brengt deze met haar kleurrijke tekeningen tot leven. Een heel aantrekkelijk boek voor peuters in een herkenbaar thema.

Herkenbaar

De rijmpjes in het boek zijn allemaal kort en geschreven in voor jonge kinderen begrijpelijke taal. Ontbijt, taart, snoep, vlekken, winkeltje spelen: het thema ‘eten’ is breed uitgewerkt en ieder versje is even herkenbaar.

“Benjamin is naar de keuken gelopen

daar doet hij voorzichtig de koektrommel open

dan pakt hij een koekje en dat eet hij op

en nog één en nog één – tot mama roept: stóp! …”

Alles is geschreven in een fijn ritme en het boekje leest lekker vlot. Prettig om voor te lezen én om naar te luisteren!

Blijven lezen

Met Een taart voor Tess haal je een ontzettend leuk boek in huis dat regelmatig uit de kast zal komen en niet snel gaat vervelen. Het is boekje is ook perfect geschikt voor kinderdagverblijf en peuterspeelzaal. Altijd leuk om voor te lezen, maar natuurlijk uitermate goed passend bij het thema ‘eten’ of ‘voeding’.  Wie regelmatig voorleest aan jonge kinderen wordt van dit boek zeker weten heel erg blij!

Lees ook: Recensie ‘Lekker? Nee vies!’

Winnen!

Omdat mijn eigen kinderen helaas alweer te groot zijn voor het boek én omdat onze bibliotheek uit zijn voegen barst maak ik graag iemand blij met mijn exemplaar. Eenmalig gelezen en in perfecte staat!

Wil jij kans maken op dit vrolijke voorleesboekje? Laat dan hieronder een reactie achter (let op: ik ontvang je e-mailadres & IP-adres) of like het bericht van de actie op Facebook en laat daar even een reactie achter. De winnaar wordt op vrijdag 10 augustus bekend gemaakt op de Facebookpagina.

______________________________________________________________

Natuurlijk doe je eerst gezellig mee met de winactie, maar mocht je niet winnen dan bestel je het boekje eenvoudig via onderstaande link:

11 thoughts on “Recensie ‘Een taart voor Tess’

 1. Ik zou dit boek graag willen winnen. Zodat Ik mijn neefje van anderhalf kan voorlezen. Een half jaartje te jong maar dan heb ik wel alvast een mooi voorleesboekje als hij 2 wordt. 😊

 2. Superleuk! Ik doe heel graag mee voor mijn lieve nichtje Tess! (Heel toepasselijk haha)
  Mijn eigen meiden hebben echt een hele plank vol staan met boeken van Marianne Busser en Ron Schroder, en echt al hun boeken zijn geweldig! Kan mijn nichtje ook meteen een start maken met haar verzameling… 😉

 3. Ik doe graag mee Marianne Busser een Ron Schröder schrijven altijd leuke boeken!

 4. Dit lijkt me een heel leuk boek om voor te lezen op ons kdv tijdens ons thema ‘eten en drinken’ dat voor het komende schooljaar gepland staat! En het zou geweldig staan in mijn grote collectie boeken van Marianne Busser en Ron Schröder!

 5. Dit boek zouden de kids op het kinderdagverblijf waar ik werk geweldig vinden.
  Fantastische verhalen zijn het keer op keer.

 6. Graag doe ik mee met de winactie voor mijn (peuter)nichtje. Ze is momenteel een moeilijke eter en wie weet helpt dit rijmboekje deze kleine boekenwurm weer lol in eten te krijgen 🍀

 7. Ik die heel graag mee aan deze win actie! Onwijze Ron en Marianne fan hier! Nee, niet de kids, maar mama is enorme fan! De verhalen zijn zoooo leuk! Ook de tekeningen van Dagmar Stam vind ik altijd leuk. Doen me denken aan vroeger, toen las ik de boekjes over Iris en Michiel van Carry Slee en toen tekende Dagmar ook de plaatjes! Een blije mama ben ik als ik win! Overigens vinden de kinderen het niet vervelend hoor, als ik de verhaaltjes voorlees, maar de echte fan ben ik. 😊

 8. Dit lijkt me een fantastisch boek voor de peutergroep van onze kinderopvang ‘t Werfje en daarom wil ik het graag winnen!

Reacties zijn gesloten.