Recensie De magische apotheek: een betoverend avontuur

Wat een heerlijk boek mocht ik weer lezen namens uitgeverij Unieboek-Spectrum! In de aankondigingen werd het omschreven als een boek voor de liefhebbers van Harry Potter dus dan is mijn interesse meteen gewekt. Ook onze oudste was meteen weg van het boek bij het zien van de cover. Hij kan het boek nog niet zelf lezen dus de eer viel mij te beurt. En ik heb ervan genoten!

Auteur Anna Ruhe – Vertaling David Orthel – Illustraties Claudia Carls – Uitgeverij Van Holkema & Warendorf – ISBN 9 789000 366095 – Leeftijd 10+ -Thema magie/sprookjes/vriendschap

De magische apotheek

Het verhaal

Het eerst wat Lucie aan haar nieuwe huis opvalt is dat het er vreemd ruikt, naar wel duizend dingen tegelijk! Maar waar die geuren vandaan komen is niet duidelijk en de sleutel die Lucie onder een trede van de trap vindt, past op geen enkel slot. Maar er moet toch een deur zijn waar hij bij hoort?

En dit vind ik

Alle beloftes die vooraf gedaan werden over dit boek en alle lovende kritieken zijn wat mij betreft meer dan waar gemaakt. De magische apotheek is echt een boek voor liefhebbers van Harry Potter, Serafina en De Bovenwereld-reeks. Het kan zich moeiteloos meten met deze bestsellers en ik heb genoten van iedere pagina!

Betoverend uiterlijk

Alleen al om de cover wil je dit boek in de kast hebben staan.De illustratie van Lucie in de apotheek is geweldig en het paars en blauw kleuren prachtig bij elkaar. Met de gouden letters erbij krijgt het boek een hele luxe en zeker ook magische uitstraling. Prachtig gedaan!

Ook de illustraties binnenin het boek zijn betoverend mooi. Regelmatig tref je prachtige tekeningen van geurende parfumflesjes en hier en daar vindt je een sfeervolle illustratie van de personages. Met in het midden van het boek de klapper: een illustratie die twee pagina’s beslaat van de kinderen in de magische apotheek. Geweldig mooi en absoluut sfeer verhogend, alhoewel het verhaal ook zonder de illustraties prima overeind zou blijven.

De magische apotheek

Meeslepend

Vanaf de eerste pagina viel ik meteen middenin een sfeervol verhaal met een vleugje mystiek. Het deed me in de verte denken aan De Spiderwick Kronieken en De Tunnels, maar het boek is zeker geen kopie. Het is absoluut een bijzonder en origineel verhaal dat helemaal op zichzelf staat.

De auteur neemt je in precies het juiste tempo mee door het verhaal. Lucie en haar familie zijn zojuist verhuisd naar een geheimzinnige oude villa en een voor een worden nieuwe personages en locaties opgevoerd. Heel overzichtelijk en precies vlot genoeg om te zorgen voor de afwisseling die het verhaal zijn vaart meegeeft.

Spannend

“Sommige mensen geloven zelfs dat er geesten in het huis rondspoken en dat soort dingen. De hele stad… iedereen kent Villa Evie. Als jullie niet waren gekomen zou niemand daar vrijwillig zijn gaan wonen.”

Ook de spanning in het verhaal wordt prachtig opgebouwd. De magische apotheek is boeiend vanaf de eerste pagina zonder echt eng te zijn. Dus ook voor wie het graag wat rustig houdt is het boek prima te lezen.

Fan

Onnodig te zeggen dat ik fan ben van dit geweldige werk van auteur Anna Ruhe. Heerlijk dat er weer een mooi magisch verhaal aan het ruime aanbod is toegevoegd. Echt een verhaal dat je als liefhebber van magie gelezen móet hebben en een prachtig boek dat je af en toe even stiekem wil aaien. Ik geniet nog even verder!

In bol.com Lees magazine vindt je mijn recensies van Serafina, De Bovenwereld en de Tunnels.

foto header Ramón Salinero via Unsplash

De magische apotheek en andere betoverende titels bestellen? Dat kan eenvoudig via onderstaande links: