Recensie De Groene Hand mysterie pocket – bundel vol avontuur

Een hele tijd geleden alweer maakte ik kennis met De Groene Hand, een geheime club van vijf kinderen die samen spannende raadsels en mysteriën oplossen. De boeken zijn helemaal van deze tijd, maar tegelijk ook nostalgisch en heerlijk herkenbaar. Clubjes oprichten is van alle tijden en als kind ga je graag helemaal op in je eigen raadsels en avonturen. Met de Mysterie Pocket heeft de serie er een prachtige, interactieve bundel voor jonge speurneuzen bij.

Auteur & illustrator Susan van ‘t Hullenaar – Uitgeverij De Duinen – ISBN 9 789082 204599 – Leeftijd 8+ – Thema mysterie/avontuur/vriendschap

De Groene Hand - mysterie pocket

De verhalen

Het raadsel bij de oude fabriek – Tijdens een schoolweekend gebeuren er raadselachtige dingen. Het hotelpersoneel gedraagt zich raar. Wie is te vertrouwen, en wie niet? En wat is er gaande in de fabrieksruïne valkbij?

De verdwenen kamer – De kinderen bouwen een boomhut op een verlaten terrein, om een verdacht busje te bespioneren. Al snel ontdekken ze héél vreemde zaken. Welke oude en nieuwe geheimen bewaart het bouwterrein?

En dit vind ik

Met deze Mysterie Pocket tilt Susan van t Hullenaar haar reeks naar een nieuw niveau. Behalve spannende verhalen bevat de bundel allerlei interactieve elementen en opdrachten om er echt helemaal je eigen boek van te maken en met De Groene Hand mee op avontuur te gaan. Het geeft de verhalen echt een extra dimensie en maakt lezen extra leuk!

Uitnodigend

De cover van het boek ademt door het donkere kleurgebruik en de gebruikte lettertypes meteen een spannende sfeer. Wat zullen de kinderen ontdekken achter die oude houten deur? En wat vinden ze binnen in de verlaten fabriek? Het omslag prikkelt meteen en nodigt uit om aan het lezen te slaan.

De Groene Hand - mysterie pocket

De layout van het boek is verder eenvoudig. Rustig en met weinig illustraties, maar die hebben de verhalen ook helemal niet nodig. Susan schrijft zo sfeervol en boeiend dat je de gebeurtenissen moeiteloos voor je ziet.

Herkenbaar

In Het raadsel bij de oude fabriek neemt de auteur je mee op een schoolreis naar een hotel middenin de natuur. Er wordt gewerkt, kampvuur gemaakt en gezongen. Allemaal heerlijk herkenbaar voor jong en oud! Het neemt je meteen mee naar de schoolreisjes uit je eigen jeugd en inleven in het verhaal wordt hierdoor heel eenvoudig.

“Meester Simon is al aan zijn verhaal begonnen als Flora terugkomt. Ze slaat haar jas om een gaat lekker dicht bij het vuur zitten. Het verhaal is eng, maar ook leuk. Iedereen luistert stil, vermoeid van de drukke dag. De fabriek is in het donker bijna onzichtbaar geworden.”

De verdwenen kamer is misschien nog wel spannender en mysterieuzer. Dit verhaal is ook een stuk dikker dan het eerste en eenmaal aan het lezen wil je perse weten hoe het al zal lopen.

Speur mee!

Zoals gezegd is de Mysterie pocket net even wat meer dan een gewoon leesboek. Door het boek heen vindt je allerlei opdrachten en vragenlijsten die je helpen om het mysterie waar de club voor staat mee op te lossen. Er is voldoende ruimte om te schrijven en tekenen en als je het boek geleend hebt bij bijvoorbeeld de bibliotheek kun je alles eenvoudig downloaden via de website en dus ook fijn meespeuren.

Avontuurlijke zomer

De Groene Hand mysterie pocket is een schitterende bundel voor kinderen van 8 jaar en ouder. Echt een boek om deze zomer mee op vakantie te nemen en ‘s avonds bij het licht van je zaklamp te lezen in je tentje. Dankzij de opdrachten ook super handig voor onderweg. Met dit boek verveel je je zeker niet!

Lees ook: recensie De Groene Hand 1 – De vijf opdrachten

foto header Liz Weddon via Unsplash

Benieuwd naar de andere delen in de reeks? Je bestelt ze eenvoudig via onderstaande links:

One thought on “Recensie De Groene Hand mysterie pocket – bundel vol avontuur

Reacties zijn gesloten.