Recensie ‘De Gigantosaurus’

Uit de oude doos: mijn allereerste recensie ooit! ‘De Gigantosaurus’ vormde voor mij de aanleiding om te starten met een eigen weblog en blijft dus altijd een beetje speciaal.

Auteur: Jonny DuddleDSCN4420

Uitgeverij: de Fontein

ISBN10: 9026136129  ISBN13: 9789026136122

Leeftijd: Vanaf ca. 4 jaar

Thema: Dinosaurussen/angst/vriendschap

 

Inhoud

“Ren voor je leven! Hij lust je rauw, die GIGANTOSAURUS. Verstop je, gauw!”

De vier dinokinderen Daantje, Dina, Botje en Beentje spelen in het woud. Het is wel oppassen geblazen want stel dat ze de Gigantosaurus tegen komen!

Dappere Daan staat op de uitkijk en probeert zijn vriendjes aan het schrikken te maken. Na drie keer trappen zij niet meer in de grapjes van Daan, maar wie komt daar aan gestampt?!

Mijn mening

Nog totaal onbekend met het werk van Jonny Duddle was ik meteen zeer onder de indruk van dit prachtig vormgegeven en op rijm geschreven boek voor kleuters vanaf ongeveer 4 jaar. De grappige illustraties en het ritme van de rijm maken het een vrolijk, vlot leesbaar verhaal. Dankzij de vele herhalingen wordt het verhaal voor kinderen al snel herkenbaar waardoor zij mee kunnen ‘lezen’ en nog meer betrokken raken.

Op de laatste pagina’s van het boek zijn alle dinosaurussen uit het verhaal nogmaals weergegeven, voorzien van enkele weetjes over de betreffende soort. Leuk én leerzaam!

Het boek is geschreven voor kinderen vanaf circa 4 jaar, maar ook mijn 3-jarige zoontje is groot fan. Afhankelijk van het kind kan het boek dus zeker ook aan peuters worden voorgelezen.

_____________________________________________________________________________