Boer Boris en de eieren – vrolijk prentenboek voor het echte paasgevoel

De Paasdagen staan voor de deur! Compleet andere dagen dan we gewend zijn, maar met de juiste boeken en verhalen erbij lukt het me toch om het paasgevoel naar boven te halen. Onze kleuter is inmiddels zes, maar omdat dit boek natuurlijk maar eens per jaar uit de kast komt was het weer helemaal nieuw en vindt hij het nog steeds geweldig! Kijk mee naar Boer Boris en de eieren.

Auteur: Ted van Lieshout  – Illustraties: Philip Hopman – Uitgeverij: Gottmer – ISBN: 9 789025 762520 – Leeftijd: 4+ – Thema: Pasen/boerderij

Het verhaal

De kippen hebben gekleurde eieren gelegd. Boer Boris wil ze overal in het land gaan verstoppen, want het is Pasen. Maar de tractor start niet!

En dit vinden wij

Zoals gezegd komt dit boek eigenlijk alleen maar in de lente uit de kast en het is elk jaar weer een feest om voor te lezen! Persoonlijk hou ik ontzettend van de prachtige tekenstijl van Philip Hopman. Het kleurgebruik is heel erg mooi en door de vele details in de illustraties valt er iedere keer weer wat nieuws te ontdekken: prachtig gedaan!

Rijmpret

Naast de prachtige illustraties is er natuurlijk ook de geweldig leuke tekst op rijm. Leest heerlijk weg en voor kinderen zijn verhalen op rijm altijd een feestje om naar te luisteren. Onze eigen kleuter daag ik altijd extra uit door zinnen niet af te maken, ook wanneer we een verhaal voor de eerste keer lezen. Super voor de ontwikkeling van het taalgevoel om kinderen zelf over het juiste rijmwoord te laten nadenken en het maakt het voorlezen extra leuk en boeiend.

Extraatje

Boer Boris en de eieren is daarnaast nog eens extra speciaal omdat het, naast een geweldig leuk voorleesboek ook een zoekboek is. In de tekst zitten allerlei zoekopdrachten verborgen en deze zijn nog niet zo makkelijk. Want “Hoe vind je ooit tien eitjes tussen al dat blauw en geel?” Een hele goede vraag want wij zijn nog niet verder gekomen dan 9, oeps :-).

Paasgevoel

Dit boek is ontzettend leuk in de aanloop naar Pasen. Heel fijn voor thuis, maar zeker ook voor peuter- en kleutergroepen. Hoe vaak je het ook leest, je kunt blijven speuren en ontdekken: een feestje om voor te lezen!

Lees ook:  Bij Anna op school – vrolijk Pasen!