Recensie ‘Bobbi op vakantie’

Auteurs: Ingeborg Bijlsma & Monica Maas (illustraties)                       Bobbi op vakantie

Uitgeverij: Kluitman

ISBN: 978 9020 684 056

Leeftijd: Vanaf ca. 2,5 jaar

Thema’s: Vakantie/reizen/kamperen

Het verhaal

Bobbi gaat gezellig op vakantie, naar een camping bij de zee! Onderweg zingt hij vrolijk liedjes en op het strand bouwt hij een prachtig zandkasteel en eet een lekker ijsje. Wat een fijne vakantie!

Mijn mening

Weer een prachtig geschreven en geïllustreerd boek uit de bekende Bobbi reeks. Erg leuk om voor te lezen aan peuters ter voorbereiding op de vakantie! Wat neem je allemaal mee? Gaan wij ook een tent opzetten? Wie zullen wij een kaartje sturen als we met vakantie zijn? ‘Bobbi op vakantie biedt meer dan voldoende aanknopingspunten voor een gesprek over vakantie en op vakantie gaan.

Het boekje staat zoals altijd vol met voor jonge kinderen herkenbare en betekenisvolle situaties en plaatsen. Misschien gaan zij ook weleens met de auto op vakantie. Of slapen ze ook op een camping. En ongetwijfeld mag ieder kind in de vakantie weleens laat naar bed!

Behalve dat het boekje ontzettend leuk is om thuis voor te lezen is het ook heel geschikt voor peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. Kinderen kunnen keer op keer genieten van het vrolijke verhaal en na het voorlezen valt er genoeg te vertellen en te doen. Met dit prachtige boekje komen de kinderen zeker weten helemaal in vakantiestemming!


Ook alvast een beetje in de stemming komen voor een heerlijke zomer? Bestel het boekje eenvoudig via deze link.