Recensie ‘Bij Kikker thuis’

Een nieuw boek over Kikker en zijn vriendjes, met daarbij ook nog eens een prachtige speelset. Daar wilde ik meer van weten! En zo kwam het dat wij namens uitgeverij Leopold al dit moois mochten testen.

Copyright: Stichting Max Velthuijs

Uitgeverij: Leopold

ISBN: 9 789025 874667

Thema: vriendschap

Leeftijd: 3+

Inhoud

Het is vroeg in de ochtend en de zon schijnt. Kikker weet het zeker; het wordt een mooie dag! Samen met Beertje maakt hij zijn huis schoon want hij verwacht vriendjes.

Onze mening

Bij Kikker thuis’ is een heerlijk ouderwets Kikker-verhaal zoals we die al zoveel jaren kennen. Een warm verhaal voor peuters en kleuters over vriendschap waarin alle bekende karakters uit de Kikker boeken aan bod komen.

Leuk én leerzaam

Kikker krijgt vandaag al zijn vriendjes op bezoek. En als je vrienden langs komen, dan moet er natuurlijk een heleboel geregeld worden! Het huis moet schoon, er moet verse koffie gezet en een bloemetje erbij staat natuurlijk altijd reuze gezellig. Naast een heel gezellig en vrolijk voorleesverhaal is ‘Bij Kikker thuis‘ ook nog eens leerzaam en leent het zich uitstekend om met kinderen te praten over het ontvangen van bezoek en hoe het is als je vriendjes langs komen. Wat doe je dan allemaal? En waarom doe je dat? Een heel mooi thema dat dichtbij de belevingswereld staat en waarin kinderen zich gemakkelijk kunnen verplaatsen.

Extraatje

De echte Kikker-liefhebber wil dit boek natuurlijk hoe dan ook aan zijn collectie toevoegen, maar mocht je nog een extra zetje nodig hebben dan geeft de prachtige speelse ongetwijfeld de doorslag.

In de set tref je Kikker, zijn huisje, zijn meubeltjes en natuurlijk al zijn vriendjes. Allemaal op stevig karton waar je alles heel eenvoudig uit drukt. Het huisje is gemakkelijk in elkaar te zetten, kinderen vanaf ongeveer 5 jaar kunnen dit prima zelf. Geef de meubels en de karakters een kartonnen voetje en je bent helemaal klaar om het verhaal na te spelen of nog beter: je eigen verhaal te bedenken!

Mijn jongens vonden de set ontzettend leuk en het was een mooi tijdverdrijf voor een regenachtige vakantie ochtend.

Speel- en leesplezier

Bij Kikker thuis‘ is een hele mooie aanvulling in de uitgebreide reeks verhalen die er inmiddels over deze vrolijke kwaker geschreven zijn. Met de speelset komt het verhaal helemaal tot leven en kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en zich ook na het lezen nog tijden vermaken. Een heel leuk boek voor een hele mooie prijs dat liefhebbers van kinderboeken zeker niet willen missen!

Enthousiast geraakt? Je bestelt dit boek en andere Kikker-verhalen eenvoudig via onderstaande links.

Neem ook eens een kijkje op de website van Stichting Max Velthuijs.