Recensie Bij Anna op school; vrolijk Pasen!

In de vrolijke reeks boekjes over het leven van peuter Anna is een nieuw hoofdstuk aangebroken, waarin we een kijkje kunnen nemen bij Anna in de klas.  Kijk mee en vier het paasfeest samen met Anna op school.

Auteur & illustrator: Kathleen Amant 

Uitgeverij: Clavis

ISBN: 978 90448 33188

Leeftijd: 4+

Thema: Pasen, school

Inhoud

Het is bijna Pasen. Bij Anna op school heeft iedereen een mooi paasmandje geknutseld om eitjes in te verzamelen. Maar de mandjes zijn nog leeg! ‘De paashaas is ons vergeten juf,’ zegt Anna teleurgesteld. Maar juf Sara vertelt dat de paashaas vannacht de weg kwijt was. Hij heeft de eitjes in het park verstopt. Anna en haar klasgenootjes gaan meteen op zoek!

Mijn mening

Ik word altijd zo ontzettend blij van de schitterende boeken van Kathleen Amant! Het lijkt wel of haar inspiratie onuitputtelijk is en ze weet als geen ander precies de belevingswereld van jonge kinderen weer te geven. Ook deze nieuwe reeks, waarin Anna de lezer meeneemt naar school, is één groot feest van herkenning. Ik las ‘Vrolijk Pasen’ direct voor toen we het binnen kregen en onze kleuter kon er geen genoeg van krijgen!

Vrolijke kleurenpracht

Van de cover alleen al móet je wel vrolijk worden. De schattige dieren, de blije kindersnoetjes en het uitbundige kleurgebruik maken van dit nieuwe avontuur van Anna een ontzettend aantrekkelijk boek. Hiermee is ook meteen de toon gezet voor de rest van het verhaal, dat wordt verteld aan de hand van grote illustraties die steeds twee pagina’s beslaan. Samen met juf Sara en haar vriendjes gaat Anna op zoek naar paaseieren in het park. Onderweg komen ze langs hongerige babyvogeltjes en wollige lammetjes. Al die dieren zorgen ervoor dat de kinderen bijna vergeten dat ze paaseieren gaan zoeken! Eenmaal in het park kan het speuren dan toch echt beginnen. En al die heerlijke chocolade-eieren zijn moeilijk te weerstaan…

Een ontzettend herkenbaar verhaal voor jong en oud.

Gezellige paaswandeling

De teksten bij de illustraties zijn kort en lezen makkelijk weg. Prettig om voor te lezen en voor jonge kinderen fijn om naar te luisteren. Van de gezellige paaswandeling die Anna met haar klasje maakt gaat mijn juffenhart sneller kloppen. Kathleen Amant zet de sfeer van een drukke, gezellige groep kleuters perfect neer. Je zou zo willen aansluiten en mee op paaseierenjacht willen gaan!

Anna bij jou in de klas

Bij Anna op school; Vrolijk Pasen‘ is een geweldig mooi boek dat zich perfect leent voor een lente- of Paasthema. Erg leuk voor in de klas en ook prima geschikt voor wie niet uitgebreid op het paasverhaal in wil gaan. Helemaal fijn: Kathleen Amant ontwierp een uitgebreid lespakket, gratis te downloaden via haar eigen website of de website van uitgeverij Clavis. In het uitgebreide pakket vind je onder meer werkbladen met teloefeningen, prachtige woordkaarten met suggesties voor activiteiten, rijm- en kleikaarten en activiteiten omtrent de sociale vaardigheden. Alles sluit perfect aan bij de ontwikkelingsgebieden en er is ruim voldoende materiaal om een rijk thema neer te zetten. Ik ga het boek uitlenen aan de juf van onze jongste en zal haar het lespakket zeker aanraden!

Met ‘Vrolijk Pasen’ en de bijbehorende activiteiten ben je helemaal klaar voor de lente!

Zin gekregen om ook een kijkje te nemen bij Anna in de klas? Je bestelt het boek eenvoudig via onderstaande link.

Andere geweldig leuke boeken van Kathleen Amant: