Recensie Van klein tot groots – Audrey Hepburn: een boeiende biografie

Bij uitgeverij de Vier Windstreken verschenen de afgelopen tijd twee ontzettend aandoenlijke en stijlvolle prentenboeken over twee iconen uit de mode- en filmindustrie: Coco Chanel en Audrey Hepburn. Twee inspirerende vrouwen wier invloed ook nu nog alom aanwezig is. Tijd dus om het nieuwste deel eens goed te bekijken. Kijk mee naar de geschiedenis van Audrey Hepburn in een prachtig vrolijk jasje.

Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara cover audrey hepburn

Illustraties: Amaia Arrazola

Uitgeverij: de Vier Windstreken

ISBN: 978 9051 166552

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Thema: Audrey Hepburn – geschiedenis – biografie

Inhoud

Dit boek is onderdeel van de serie Van klein tot groots, waarmee kinderen én volwassenen levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis.

Naast filmster en schoonheids- en stijlicoon was Audrey Hepburn vooral een vrouw die de wereld veroverde met haar toewijding. Haar bescheiden en menslievende levenshouding leidde ertoe dat ze ambassadrice werd voor UNICEF en kinderen hielp in de meest hulpbehoevende landen ter wereld. Voor het werk dat zij verrichtte zal iedereen ter wereld haar eeuwig dankbaar zijn.

En dit vind ik

weinig woorden

Wat een geweldig idee om het levensverhaal van deze bijzondere inspirerende vrouw te vertalen naar de wereld van jonge kinderen! De naam Audrey Hepburn zal bij hen echt niet direct een belletje doen rinkelen, maar de auteur is erin geslaagd om in heel weinig woorden de kern van het leven van Audrey te vatten en het boek een belangrijke les mee te geven.

Het publiek hield van haar en ze won prijs na prijs met haar films. Maar Audrey begreep niet waarom. Ze vond dat ze al die prijzen niet verdiende.

Kleurrijk feestje

Voor kinderen is Audrey Hepburn vooral een schitterend prentenboek vol betoverende, kleurrijke illustraties waar zij ook nog eens mooie les uit kunnen halen. Als volwassene is het een feestje om dit boeiende levensverhaal voor te mogen lezen. Omdat je bekend bent met Audreys werk kijk je er met andere ogen naar en het is ontzettend leuk om samen met je kind te kunnen lezen over iemand die jou inspireert.

Inspirerende biografie

Het boek wordt echt gedragen door de illustraties, die mooi worden aangevuld met een bescheiden hoeveelheid tekst. De stijlvolle tekeningen, waarop Audrey heel treffend en herkenbaar is weergegeven en die steeds precies de juiste tijdsgeest ademen, spreken eigenlijk al voor zich. De illustrator neemt je mee op een emotionele reis door het leven van een klein meisje voor wie Nederland al snel te klein bleek en dat na de oorlog haar vleugels uitsloeg en een icoon werd voor de wereld. Onschuld, vreugde, verdriet en liefde gaan in dit boek hand in hand en geven een prachtig compleet beeld van een inspirerend leven.

Modemeisjes en boekenwurmen

Of je nu een mode-meisje bent of een boekenwurm, of je nu graag voorleest of vooral heel erg geniet van bijzondere illustraties: met Audrey Hepburn kan het allemaal! Een prachtig boek dat een mooi plaatsje verdient in de boekenkast en zeker niet misstaat onder de kerstboom dit jaar. Een aanrader!

Lees ook: recensie Sneeuwwitje

Op zoek naar een mooi cadeauboek? Bestel Audrey Hepburn en andere titels eenvoudig via onderstaande links: