Persbericht – Uitreiking 16de editie sinterklaasboeken + scholenactie

Je kent ze vast wel: Sinterklaas prentenboeken geschreven door bekende Nederlanders ter gelegenheid van een spaaractie. Ook dit jaar klom een aantal BN’ers in de pen om ons te voorzien van nieuwe Sint-avonturen. Vanaf vandaag te krijgen bij diverse supermarkten. Ben jij ook benieuwd wat ze er dit jaar van gebrouwen hebben?

Na het succes van voorgaande edities verschijnen dit jaar weer de sinterklaasboeken geschreven door drie bekende Nederlanders. Rafael van der Vaart, Wendy van Dijk en Nicolette van Dam hebben een nieuw sinterklaasverhaal bedacht en geschreven. Rafael van der Vaart schreef het boek Sint op de kermis. Wendy van Dijk schreef het boek Sint wil een puppy. En om het drietal compleet te maken schreef Nicolette van Dam het boek Sint gaat de wereld rond.

Scholenpakket en actie: Landelijke boekenwedstrijd

Net als afgelopen jaren komen er letterspelletjes voor de groepen 1 t/m 5 passend bij de drie prentenboeken. Hiermee kunnen de kinderen aan de gang om op een leuke manier te leren lezen en schrijven. Een cadeautje voor alle leerkrachten van de Nederlandse basisscholen. Daarnaast krijgen alle basisscholen in Nederland een mailing met een voucher waarmee ze gratis een sinterklaasprentenboek voor school kunnen ophalen. Een cadeautje voor alle scholen!

Nieuwtje

Dit jaar verschijnen de 3 boeken voor het eerst in het Fries bij de Noord Nederlandse supermarktketen Poiesz. “Poiesz vindt het belangrijk om de Friese taal te ondersteunen. Daarom zijn wij enthousiast over deze actie. Daarnaast hebben we in samenwerking met de Friese bibliotheken op basis van de sinterklaasboeken een doeboekje ontwikkeld dat de kinderen gratis op kunnen halen bij hun lokale bibliotheek. Hierdoor combineren we een commerciële actie met een maatschappelijke doelstelling” aldus Richard Poiesz bij de uitreiking.

De sinterklaasboeken zijn vanaf 10 november verkrijgbaar bij de supermarkten van de winkelformules PLUS en Deen. Bij Poiesz en Jan Linders zijn de Sinterklaasboeken vanaf 11 november verkrijgbaar en bij Hoogvliet vanaf 13 november. Kijk voor meer informatie op: www.sinterklaasprentenboeken.nl Hier zijn de boeken ook te vinden als inkijkexemplaar.