‘Panda op het potje’: recensie + winactie!

Dit schattige boekje van ‘Studio circus‘ wilde ik absoluut eens van dichtbij bekijken. Dus vroeg ik een recensie exemplaar aan en had al bijna spijt dat ik had afgesproken het te gaan verloten…Kijk snel hoe jij dit super leuke exemplaar kunt winnen!

Tekst & vormgeving: Studio circus 

Uitgeverij: Leopold

ISBN: 9 789025 873981

Leeftijd: 1+

Thema: zindelijkheid, vriendjes, dieren

Inhoud

Panda krijgt een cadeau. Wat is het? Kan hij ermee spelen? Al zijn vriendjes willen op het potje…

Mijn mening

Fenomenale vormgeving

Zodra ik het boek uit de doos haalde was ik verkocht: wat een schitterende vormgeving! De illustraties en het kleurgebruik zijn echt fantastisch gedaan en het handzame formaat en gladde karton maken ‘Panda op het potje‘ een heel prettig boek om vast te houden. Heel fijn voor jou als voorlezer, maar ook absoluut aantrekkelijk voor jonge kinderen.

Sprekende illustraties

Dat het boekje zeer weinig tekst bevat is in dit geval helemaal goed. De illustraties dragen het verhaal en spreken voor zich. Jonge kinderen kunnen zich goed identificeren met dieren dus dankzij de keuze voor dieren in de hoofdrol wordt het verhaal heel betekenisvol en herkenbaar. Dankzij het gebruik van opvallende, vooral primaire, kleuren zullen ook de allerkleinsten geprikkeld worden en wordt hun aandacht  eenvoudig naar het boekje getrokken.

Steuntje in de rug

in ‘Panda op het potje’ wordt het potje dat Panda cadeau krijgt voor zijn verjaardag grondig onderzocht. Wat is het eigenlijk voor ding? Wat kun je ermee doen? Prachtig voor kindjes die zelf ook net in deze fase zijn aanbeland! Naar aanleiding van het boekje kun je samen met je kind ook jullie eigen potje eens goed bekijken. En dan natuurlijk uiteindelijk Panda’s voorbeeld volgen: die luier uit en op de pot! Het verhaal kan een prachtig steuntje in de rug bieden bij de zindelijkheidstraining. Het is een mooie kennismaking met het onderwerp, maar kan ook juist kinderen die er al langer mee bezig zijn prettig ondersteunen.

Met dit schattige boekje erbij wordt op het potje gaan absoluut een feestje!

___________________________________________________________________________

Winnen!

Is jouw kleintje ook toe aan deze volgende stap? Of werk je misschien met kinderen en zou je dit boek goed kunnen gebruiken op de groep? Laat dan hieronder, of onder deze actie op Facebook een reactie achter. Vertel waarom jij dit boekje graag zou winnen en vergeet niet om de Fb pagina en het bericht een like te geven. Wie weet word jij de gelukkig winnaar!

De actie loopt t/m zondag 25 februari 2018. De winnaar wordt maandag 26 februari in een apart bericht op de Facebook pagina bekend gemaakt. De actie delen mag natuurlijk altijd!

ACTIE GESLOTEN

_____________________________________________________________________________

Niet gewonnen? Het boek bestellen kan eenvoudig via deze link:

Andere boeken binnen deze categorie:

2 thoughts on “‘Panda op het potje’: recensie + winactie!

  1. Wat een mooie recensie, klinkt zeker als een aantrekkelijk boek. Mijn nichtje komt nu in de leeftijd dat ze het potje gaat proberen. En we hebben al gemerkt dat ze dingen uit boeken nadoet. Dit zou dus een prachtige ondersteuning voor haar zijn.

Reacties zijn gesloten.