Olifantje is jarig – een heerlijk voorleesfeest voor de kleinsten

Nu ik een eigen kleutergroep heb springen er weer andere boeken in het oog en dit vrolijke boek met de schitterende kaft trok meteen mijn aandacht. Een boek voor de allerkleinsten, maar toch zie ik het voor me in mijn klas. Heldere illustraties en korte teksten zijn ook voor veel kleuters nog erg fijn, zeker voor kleuters die op taalgebied extra aandacht nodig hebben. Olifantje is jarig gaat dan ook snel met mij meer naar school!

Auteur & illustrator Annemarie van Haeringen – Uitgeverij Leopold – ISBN 978 90 258 7942 6 – Leeftijd 2+ – Thema jarig zijn/feest

Olifantje is jarig

Het verhaal

Slingers … Ballonnen … Taart! Hier, hiep, hoera! Olifantje is jarig.

En dit vind ik

Olifantje is jarig is echt een boek om verliefd op te worden. Het omslag oogt eenvoudig en daardoor juist heel helder. Olifantje neemt een duidelijke plaats in en de grote kleurrijke ballonnen springen meteen in het oog. Een heel aantrekkelijke cover die absoluut uitnodigt tot lezen.

Feest van herkenning

Zoals we van Annemarie van Haeringen gewend zijn is ook dit prentenboek weer een feest van herkenning voor jonge kinderen. Naar beneden komen op de dag van je verjaardag en daar prachtige slingers en een schitterend versierde stoel vol ballonnen aantreffen. Zodra je het boek opendoet komen de verjaardagskriebels naar boven!

Woordenschat

Alle begrippen die voor peuters en kleuters bij het thema feest horen komen in Olifantje is jarig duidelijk aan bod. Soms tref je op de linker pagina slechts enkele woorden aan, soms is er ruimte voor een wat langer stuk tekst en alles wordt ondersteund met prachtige heldere illustraties in geweldige kleuren. Het boek is heel overzichtelijk en de felle kleuren maken er echt een fantastisch voorleesfeestje van.

Vandaag krijg je…’ ‘CADEAUTJES!’ Mama geeft hem een mooi pakje. Papa legt er een groter pak naast…

Voor kleine feestneuzen

Olifantje is jarig is een geweldig leuk prentenboek waar ieder kind van zal genieten. Er zijn weinig onderwerpen zo betekenisvol als jarig zijn en kinderen kunnen zich door dit aansprekende thema gemakkelijk inleven in het verhaal.

Het boek is geweldig leuk om een plaatsje te geven op de groep of in de klas en misschien wel in te zetten als onderdeel van het verjaardagsritueel. Start ieder feestje met dit vrolijke verhaal en de stemming zit er meteen goed in!

Meer weten over dit lieve kleine olifantje? Neem een kijkje op de speciale pagina op Kinderboeken.nl .

Lees ook: het allerleukste voorleesboek van Muis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *