NIEUWS – Geef een prentenboek cadeau 2020: de titel is bekend!

Kijken jullie er ook zo onwijs naar uit ieder jaar? Een prachtige titel voor maar €2,50 te koop in de boekhandel. Om te zorgen dat alle kinderen kunnen genieten van de mooiste verhalen. Ik vind het een geweldig initiatief en ben ontzettend blij met de titel die dit jaar geselecteerd is voor Geef een prentenboek cadeau.

Vanaf vrijdag 7 februari is allereerst de jeugdtitel van dit jaar te koop voor het symbolische bedrag van €2,-. Die eer gaat dit jaar naar het prachtige Koning van Katoren van Jan Terlouw. Meer informatie over deze titel vind je hier.

En dan is het straks in april de beurt aan een geweldig mooi tijdloos prentenboek van de fantastische Ingrid en Dieter Schubert. Met hun schitterende tekeningen hebben ze de afgelopen decennia al menig kinderhart veroverd en ook van dit boek gaan ongetwijfeld weer heel veel jonge kinderen smullen!

Woeste Willem

De titel die dit jaar -volledig terecht- gekozen is als prentenboek voor de campagne is Woeste Willem. Een geweldig verhaal over een dapper jongetje dat vriendschap sluit met een woeste piraat. Maar is die wel zo stoer als hij eruit ziet?

ISBN 9789060698419 | Prijs: € 2,50

geef een prentenboek cadeau

‘En nu opgehoepeld!’ brult Willem.
Frank begint te rennen ‘Tot ziens!’ roept hij over zijn schouder.
‘Alsjeblieft niet,’ mompelt Willem.

Het boek

Woeste Willem verscheen voor het eerst in 1992 en is sindsdien in meerdere edities verschenen. Willem is een dankbaar personages om hand- en vingerpopjes van te maken en het verhaal doet in menig kleutergroep dienst al basis voor een spel- of verteltafel.

Meer informatie over de auteurs is te vinden op de website van uitgeverij Lemniscaat.

De campagne

Geef een (prenten)boek cadeau

De leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. 

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!
Voor een klein bedrag (€ 2,50) zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf dragen hieraan bij.

Vanaf 10 april ligt Woeste Willem in boekhandels door heel Nederland en Vlaanderen. Zet ‘m vast in je agenda en zorg dat je erbij bent!

Lees ook: Nationale voorleesdagen – tips voor interactief voorlezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.