Persbericht: Nieuw deel in spannende jeugdserie De Groene hand

Al meteen na de lancering van de boekenreeks over de Groene Hand, in 2017, maakte ik kennis met deze avontuurlijke verhalen van schrijfster Susan van ‘t Hullenaar. Ik las de boeken met ontzettend veel plezier en heb ze inmiddels verhuisd naar de kast van mijn oudste zoon. Nog heel eventjes en hij kan ze zelf gaan lezen en heerlijk op avontuur met deze stoere vriendenclub! Van de auteur ontving ik het leuke nieuws dat er morgen een nieuw deel verschijnt! Kijk snel maar naar deze gave mysterie-pocket.

Een nieuwe combinatie van lezen en actie

15 mei, vlak voor de Spannende Boeken Weken, verschijnt de Mysterie Pocket: een nieuw, los te lezen deel in de jeugdserie De Groene Hand (8+).

De Mysterie Pocket is anders dan anders: het is een spannend leesboek en een interactief doe-boek in één. Twee avonturen van geheime club De Groene Hand vormen de basis. Daartussen zitten creatieve opdrachten en leuke, aan de verhalen gekoppelde extra’s. Zoals lijstjes waarmee lezers zelf kunnen meespeuren naar de oplossing van het mysterie, doe-tips, een verhalende quiz en een geheim notitieboek voor clubvergaderingen.

Mysterie pocket

Het boek is zeker geschikt voor de zomer: met Mysterie Pocket kunnen kinderen een avontuur maken van hun vakantie. Achterin de auto, op de camping of gewoon thuis op de bank. 

Twee avonturen

Mysterie pocket bevat maar liefst twee splinternieuwe avonturen van de Bende van de Groene Hand.

Het raadsel bij de oude fabriek: Tijdens een schoolweekend gebeuren er raadselachtige dingen. Het hotelpersoneel gedraagt zich raar. Wie is te vertrouwen, en wie niet? En wat is er gaande in de fabrieksruïne vlakbij?

De verdwenen kamer: De kinderen bouwen een boomhut op een verlaten terrein, om een verdacht busje te bespioneren. Al snel ontdekken ze héél vreemde zaken. Welke oude en nieuwe geheimen bewaart het terrein?

mysterie pocket

Lezen, fantaseren, doen

Auteur Susan van ‘t Hullenaar merkt dat haar boeken de fantasie en de ondernemingslust van kinderen prikkelen: ‘Ze vertellen me vaak dat ze zelf een geheime club hebben opgericht, met opdrachten en een schuilplaats. En dat ze zelf aan het schrijven en tekenen zijn geslagen.’ Voor de echte fans maakte Susan al digitale ‘Nachtbrieven’, met raadsels, mysterieuze foto’s, opdrachten en een vervolgverhaal. Die combinatie bleek goed te werken, reden om hem nu in boekvorm te gieten.

susan van 't hullenaar

Interactief en digitaal

De meeste opdrachten uit de Mysterie Pocket zijn ook te downloaden via de auteurswebsite. Die ondersteunt de serie sowieso met informatie over de club De Groene Hand (die echt heeft bestaan!), allerlei tips voor kinderen en handige extra’s, zoals digitale leskaarten voor leerkrachten.

Benieuwd naar de eerdere avonturen van de Bende? Lees mijn recensies hier:

De vijf opdrachtenHet beeld van Raban

foto header: Kyle Williams via Unsplash