Monster Zoo 2 – Op trollenjacht

Wij zijn hier thuis inmiddels groot fan van het werk van schrijver Tjerk Noordraven en deel 2 in de Monster Zoo reeks werd dan ook met open armen ontvangen. Het is weer een heerlijk spannend boek geworden dat zich afspeelt in een bijzondere wereld vol monsters en gevaren.

Auteur Tjerk Noordraven – Illustraties Jacqueline van Rijn – Uitgeverij Moon – ISBN 9 789048 857081 – Leeftijd 8+ – Thema monsters/trollen/fantasie

Monster Zoo 2

Het verhaal

In dit tweede deel van Monster Zoo gaat Jindra voor het eerst op monsterjacht. Samen met Siggy, die al superveel ervaring heeft, moet hij in Noorwegen een grote groep trollen vangen. Maar dat loopt al snel helemaal mis…

En dit vinden wij

Na Monster Zoo 1 kon onze oudste niet wachten om deel 2 te lezen. En ook dit nieuwe avontuur heeft ons zeker niet teleurgesteld! Het boek is even spannend, griezelig en avontuurlijk als deel 1 en het was weer volop genieten.

Bijzonder avontuur

In het eerste deel over de Monster Zoo maakt de lezer kennis met Jindra. Een doodgewone jongen die van het ene op het andere moment in een bizar avontuur belandt en de meest vreemde en angstaanjagende wezens leert kennen. Tjerk Noordraven weet als geen ander een parallelle werkelijkheid te creëren waar je als lezer helemaal in verdwijnt. Vanaf de eerste pagina bevindt je je middenin het avontuur en eenmaal aan het lezen is het moeilijk nog te stoppen. In Op trollenjacht reist Jindra op een wel heel bijzondere manier af naar het koude donkere Noorwegen waar hij al snel weer in een ongelooflijk avontuur belandt dat de lezer constant op het puntje van zijn stoel houdt.

Ik zit pas een paar minuten in de boom als ik de trollen uit het bos zie komen. Vlug zwaai ik naar Siggy, die de trollen vanaf het dak waarop ze zit nog niet kan zien. Ze gaat onmiddellijk op haar buik liggen en richt haar netblaster.

Afwisselend

Zowel deel 1 als deel 2 van Monster Zoo zien er aantrekkelijk uit en zijn door kinderen vanaf ongeveer 8 jaar prima zelf te lezen. Er is gebruik gemaakt van een wat groter lettertype, er staan veel illustraties in het boek die en de tekst wordt afgewisseld met opsommingslijstjes die zorgen voor een fijne afwisseling. Dankzij deze afwisseling en de perfect opgebouwde spanning leest het boek als en trein en gaat het geen seconde vervelen.

Hoofdpersoon Jindra is ondanks zijn bijzondere leven ook maar een gewone jongen. Lezers zullen zich zeker in hem herkennen en de verbinding tussen de monsterwereld en de onze zorgt voor een eigentijds verhaal.

Aanrader

Ook voor lezers die wat minder graag een boek openslaan is Monster Zoo 2- Op trollenjacht echt een aanrader. Je moet wel tegen een stootje kunnen want spannend is het boek zeker en de illustraties laten weinig aan de verbeelding over, maar als je besluit dat je het aandurft heb je een fantastisch avontuur om even heerlijk in weg te kruipen.

Extra goed nieuws: Tjerk werkt intussen hard aan Monster Zoo 3 – de Lavazoo dat alweer in september van dit jaar verschijnt. Moet je nog aan de reeks beginnen dan is dit dus hét moment. Met deze serie kom je straks de frisse herfstdagen zeker weten prima door.

Lees ook: Recensie Heksenjongen

Neem ook zeker eens een kijkje op de website van Tjerk Noordraven en volg hem op Instagram waar hij zijn schrijfavonturen en tal van bijzondere tips en weetjes over de wezens uit zijn verhalen met zijn lezers deelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *