Monster Zoo 1 Voedertijd – spannend verhaal vol actie en humor

Ik ben groot fan van spannende verhalen en een beetje griezelen op zijn tijd. Mijn oudste lijkt in dat opzicht op zijn moeder en heeft mijn liefde voor spoken, monsters en fantasie overgenomen. Hij was dan ook erg blij met deel 1 in de nieuwe spannende serie Monsterzoo van auteur Tjerk Noordraven. Samen genoten we van dit griezelig goede verhaal.

Auteur Tjerk Noordraven – Illustraties Jacqueline van Rhijn – Uitgeverij Moon – ISBN 9 789048 857050 – Leeftijd 8+ – Thema griezelen/monsters/actie

Monster Zoo 1

Het verhaal

Jindra Heuvelmans is een doodgewone brugklasser…. tot hij op een dag benoemd wordt tot bewaker van de Monster Zoo.: een gigantisch ondergronds complex vol monsters. En die levensgevaarlijke wezens hebben een razende honger…

En dit vinden wij

Voor bol.com Leesmagazine recenseerde ik eerder al een aantal delen van De engste serie ooit, een andere spannende reeks van Tjerk Noordraven. Ik was meteen helemaal weg van zijn werk en was dan ook erg benieuwd naar Monster Zoo. En ook dit boek stelde niet teleur.

Monster Zoo is niet te vergelijken met De engste serie ooit, maar wel net zo sterk en zeker zo spannende. Monster Zoo is wel geschreven voor een wat jongere doelgroep en ook de uitstraling van het boek, met de cartooneske illustraties is net wat luchtiger.

Zelf lezen

Ik las het boek voor aan mijn zoon, maar eigenlijk is het een prima boek om zelf te lezen. De hoofdstuktitels zijn groot gedrukt en alle pagina’s bevatten naast een niet al te grote hoeveelheid tekst flinke illustraties. De tekeningen zorgen voor extra spanning en door de goede balans tussen tekst en illustraties leest het boek lekker vlot weg. Het zal daarom zeker ook in de smaak vallen bij minder fanatieke lezers.

Stalen zenuwen

Wie Monster Zoo – Voedertijd wil lezen moet wel beschikken over stalen zenuwen want de auteur heeft zich bij het schrijven van dit bloedstollende verhalen zeker niet ingehouden. De gruwelijkste mythische wezens komen langs en Jindra loopt zodra hij voet in de Monster Zoo zet aan alle kanten gevaar. De zeemeerminnen zijn zeker niet zo onschuldig als ze eruit zien, het is oppassen geblazen voor de enorme klauwen van de Griffioen en bij de Oger kun je beter helemaal niet in de buurt komen. Gelukkig vindt Jindra ook vriendschap in deze bijzondere dierentuin en langzaam vindt hij zijn weg in zijn nieuwe zware taak.

WOOOOOEEEEESHHHHHHH! Een enorme vuurwalm raast vlak over me heen. De vonken flitsen op mijn wangen. Dan is het weer voorbij. Bevend van schrik krabbel ik overeind.

Met Monster Zoo – Voedertijd zit je van begin tot eind op het puntje van je stoel.

Nog meer avonturen

Inmiddels staat deel 2 in deze super spannende reeks, Op trollenjacht, op het punt van verschijnen. Wij kunnen niet wachten om ons onder te dompelen in nog veel meer spanning en sensatie en samen met Jindra op trollenjacht te gaan in Noorwegen. Houdt jouw zoon of dochter wel van wat spanning? Of zoek je een boek waar jouw leerlingen echt van zullen smullen? Dan is Monster Zoo – Voedertijd zeker een aanrader!

Neem eens een kijkje op de website van Tjerk Noordraven en laat je verrassen door deze bijzondere getalenteerde schrijver.

Lees ook: recensie De ruimteatlas van Jesse Kreek – een doldwaas avontuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.