Minecraft de strip – spannend leesvoer voor stoere kids

Minecraft in stripvorm, dit leek me hét ultieme vakantieleesvoer voor onze jongens! Oudste heeft er met zijn 9 jaar de perfecte leeftijd voor en kleine broer is de laatste tijd erg geïnteresseerd in strips dus ook hij kan heerlijk bladeren, plaatjes kijken en wat lezen. Minecraft de strip valt in ons mannen huishouden enorm in de smaak.

Auteur Sfé R. Monster – vertaling Mariella Manfré – Illustraties Sarah Graley – Uitgeverij Condor – ISBN 9 789493 189010 – Leeftijd 8+ – Thema Minecraft/gamen

Minecraft de strip

Het verhaal

David is net verhuisd en vindt zijn nieuwe school maar niks. Maar gelukkig is er Minecraft! In de wereld van deze game kan hij gewoon afspreken met zijn vertrouwde vriendengroep. Samen beleven ze de spannendste avonturen. Dan besluiten de vrienden de ultieme uitdaging aan te gaan: ze reizen af naar de End om de Enderdraak te verslaan…

En dit vinden wij

Eerlijk: ik heb echt totaal géén verstand van Minecraft. Maar daar is deze strip eigenlijk best handig voor. Als je nog geen idee hebt wat de End of de Nether zijn en wat een Wither is en je bent weleens benieuwd waar je kinderen het nu eigenlijk steeds over hebben dan is Minecraft de strip de ideale manier om kennis te maken met deze populaire game.

Avontuurlijk leesvoer

En behalve voor ouders is dit nieuwe boek natuurlijk ook super tof leesvoer voor kinderen die verzot zijn op gamen en dan natuurlijk voor op Minecraft. De strip neemt je helemaal mee in de wereld van deze game en samen met hoofdpersonen Kevin, Lisa, Tobi, David en Carice beleeft je kind de spannnendste avonturen.

Ik ben persoonlijk geen groot fan van strips, maar de illustraties in dit boek zien er goed uit. Spannend, maar tegelijkertijd niet overdreven eng terwijl de gamewereld toch heel goed wordt weergegeven. Voor kinderen die zelf Minecraft spelen is Minecraft de strip één groot feest van herkenning waardoor ze zich moeiteloos kunnen inleven in het verhaal en heerlijk kunnen verdwijnen in het boek.

Gamen en leren

Wat ik zo fijn vindt van dit specifieke stripboek is dat het kinderen de mogelijkheid biedt om bezeig te zijn met hun favoriete game zonder wéér achter een scherm te kruipen. Groot voordeel van stripboeken in het algemeen is dat ze ook voor kinderen die niet van lezen houden toch een reden kunnen zijn om eens een boek op te pakken. En met een onderwerp als Minecraft spreek je een hele grote doelgroep aan en wordt deze game ingezet voor een heel positief doel: het stimuleren van lezen door de jeugd.

Fijn extraatje

Extra fijn: achterin Minecraft de strip vindt je ook nog eens uitleg van de illustrator waarin zij stap voor stap laat zien hoe bepaalde illustraties tot stand zijn gekomen en waarom ze bepaalde keuzes gemaakt heeft. Een leuk extraatje en erg boeiend voor kinderen die zelf ook graag tekenen en misschien zelfs hun eigen stripverhaal willen maken.

Minecraft de strip

Aangename verrassing

Het mag duidelijk zijn, Minecraft de strip is wat mij betreft een zeer aangename verrassing. Een mooi vormgegeven boek met goed geschreven teksten en dialogen dat lekker wegleest en een hele grote groep kinderen enorm zal aanspreken. Fijn leesvoer voor de zomervakantie en de ultieme manier om jouw gamefan achter het scherm vandaan te krijgen.

Lees ook: De Biebbende – de legende van de Hemelrijders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.