Kinderjury nominaties 2019: dit zijn de kanshebbers

De genomineerden voor de prijzen van de Nederlandse Kinderjury zijn bekend! Het is ieder jaar weer enorm spannend: wie o wie gaan er met de felbegeerde prijzen naar huis? Ik volg alles natuurlijk altijd op de voet en ben heel blij met de kanshebbers van dit jaar. Er zitten maar liefst 3 titels tussen die ik mocht recenseren en waarvan ik enorm genoten heb! Kijk je mee welke boeken dit jaar kans maken op de jury- en senaatsprijs?

Jury, 6 t/m 9 jaar

Tijdens de stemweek brachten duizenden kinderen hun stem uit op hun favoriete boek van het afgelopen jaar. Er werd maar liefst 30.000 keer gestemd! Daaruit kwamen drie toptitels naar voren als kanshebbers voor de juryprijs 2019.

Li Lefébure & Jenny Bakker – Een vreemde aap: in de schaduw van de chimpansee – uitgeverij Clavis

De meeste van mijn volgers weten inmiddels wel dat ik Li persoonlijk ken. We volgen elkaar al enkele jaren, ik recenseer al haar titels en we hebben samen al eens leuke winacties op touw gezet. Vorig jaar sprak ik haar uitgebreid over dit ontzettend mooie en vooral bijzondere boek, waarin zij het levensverhaal vertelt van Dr. Jane Goodall. Een enorm belangrijk en invloedrijk persoon die met haar onderzoek naar chimpansees baanbrekend werk heeft verzet. Ik ben helemaal weg van het boek en mijn mening wordt dus blijkbaar door heel veel kinderen (en misschien ook wel volwassenen gedeeld). Ik wens Li en illustrator Jenny heel veel succes in deze spannende race!

kinderjury 2019 - Een vreemde aap

Lees hier mijn recensie van Een vreemde aap; in de schaduw van de chimpansee .

Mijn interview met Li lees je hier.

Jochem Myjer & Rick de Haas – De Gorgels en het geheim van de gletsjer – uitgeverij Leopold

In dezelfde categorie werd ook Jochem Myjer genomineerd met het tweede avontuur van zijn fantastsiche Gorgels. Dit boek mocht ik een tijdje terug recenseren voor Lees magazine en ik was aangenaam verrast! Ik denk dat deze titel ook zeker een grote kanshebber gaat zijn en snap helemaal dat heel veel kinderen enorm van dit boek genoten hebben!

Mijn recensie van Het geheim van de gletsjer lees je hier.

De gorgels

Ook genomineerd in de categorie 6 t/m 9 jaar is Dog Man Gaat Los! geschreven en geïllustreerd door Dav Pilkey, vertaald door Tjibbe Veldkamp.

Senaatsprijs

In het overzicht met kanshebbers voor de Senaatsprijs komen we nog een keer de Gorgels en het geheim van de gletsjer tegen. En in de categorie 9 t/m 12 jaar een heel mooi boek dat ik vorig jaar recenseerde: Schaduw van de leeuw, geschreven door Linda Dielemans en net als de Gorgels uitgegeven door uitgeverij Leopold.

Schaduw van de leeuw

Dit prachtige verhaal speelt zich af in de prehistorie en voert je vanaf de eerste pagina mee naar een andere tijd. Spannend en ontroerend en ontzettend mooi geschreven! Mijn recensie lees je hier.

Kijk voor alle genomineerden en het laatste nieuws op de website van de Nederlandse Kinderjury. Op 26 juni worden de winnaars bekend gemaakt. Ik ben reuze benieuwd wie er met de prijzen vandoor gaan en wens alle auteurs, illustratoren en uitgeverijen heel veel succes!

foto header Luca Upper via Unsplash

Benieuwd naar al deze prachtige boeken? Je bestelt ze eenvoudig via onderstaande links: