Kinderboekenweek tip: Spook wil…

Het aftellen kan weer beginnen! Over 4 weken is het alweer tijd voor de gezelligste week van het jaar: de Kinderboekenweek. Dit jaar staat deze bijzondere periode helemaal in het teken van griezelen en de komende weken deel ik elke woensdag een bijpassende boekentip met jullie.

Vandaag trappen we af met ‘Spook wil’ van auteur Luk Depondt.

Illustraties: Guido van Genechten spook wil

Uitgeverij: Bakermat

ISBN: 978 5924 405 4

Leeftijd: Vanaf ca. 4 jaar

Inhoud

Spook wil… is een boek over willen en niet willen en vormt samen met ‘Sneeuwman kan…’ en ‘Clown durft…’ een drieluik voor jonge kinderen over durven, kunnen en willen. ‘Drie belangrijke groeivitaminen’.

Mijn mening

‘Spook wil…’ is een prachtig geïllustreerd, herkenbaar boek voor peuters en kleuters over al die fantastische dingen die er elke dag weer te doen en te beleven vallen in de grote wereld. Maar vooral ook over vriendschap. Want Spook is soms wel een beetje eenzaam omdat iedereen bang voor hem is. En een vriendje om mee te spelen, dat wil toch iedereen…

De illustraties in dit mooie boek op rijm beslaan steeds twee pagina’s waarop een korte tekst te lezen is. Soms loopt deze tekst nog door op de volgende bladzijdes. Dan is het af en toe even zoeken om het ritme goed vast te houden, maar zeker als je het boek een aantal keer hebt voorgelezen lukt dat prima. De duidelijke illustraties in de typische stijl van Guido van Genechten zijn erg uitnodigend om samen met je kind(eren) te bekijken en bespreken. Op mijn zoon maakten ze in elk geval zeker indruk. ‘Spook wil’ is een zeer mooi en leuk voorleesboek. ‘s Avonds voor het slapen gaan, maar bijvoorbeeld ook voor in een groep (peuterspeelzaal of groep 1/2 van het basisonderwijs). Het boek biedt een mooie aanzet om met kinderen in gesprek te gaan over durven, angst en vriendschap.


Auteur Luk Depondt verzorgt over dit onderwerp ook lezingen. Voor meer informatie over deze lezingen kan zijn website geraadpleegd worden.

Zin om tijdens de komende Kinderboekenweek lekker te griezelen met je kleuter? Het boek bestellen kan hier.