Kinderboekenweek tip: Het geheim van de gillende geraamtes

Met nog 3 weken te gaan tot de Kinderboekenweek vandaag een tip voor stoere jongens en meiden vanaf 8 jaar die wel houden van een beetje griezelen op zijn tijd.

Auteur: Rindert Kromhout geheim

Illustraties: Saskia Halfmouw

Uitgeverij: Leopold

ISBN: 9 789 025 873585

Leeftijd: 8+ (AVI E5/M6)

Thema: spoken, Rome, geschiedenis

Inhoud

Bij een kerkje in Rome staat een metershoog masker met holle ogen, een lange stenen baard en een wijd open mond. De Mond van de Waarheid. Maar pas op! Wie liegt als hij zijn hand in de mond steekt, is voorgoed zijn vingers kwijt. Tsjak!

Daarover gaat ‘Het geheim van de afgebeten vingers’, het lievelingsboek van de negenjarige Luuk. Hij is met zijn ouders op vakantie in Rome en wil nu eindelijk weleens weten wat er waar is van dat verhaal. Diep in de nacht sluipt hij naar buiten, de donkere straten in van die oude stad vol geheimen…

Mijn mening

Als er één boek is dat helemaal past bij de komende Kinderboekenweek dan is het ‘Het geheim van de gillende geraamtes’. Het persbericht wekte meteen mijn interesse en ik werd niet teleurgesteld. Ik las het boek in ongeveer 45 minuten uit en dat komt niet alleen omdat het een kinderboek is en daarom eenvoudig te lezen; mijn aandacht werd moeiteloos vast gehouden vanaf de eerste pagina. Door het verhaal dat uitstekend in elkaar zit én door de geweldig leuke zwart-wit illustraties in de kenmerkende stijl van Saskia Halfmouw. Wees dus gewaarschuwd: wie eenmaal aan dit verhaal begint kan haast niet meer stoppen!

Het boek start met een pakkende inleiding die je meteen middenin het spannende verhaal brengt. Hierna volgt een korte terugblik zodat de lezen weet hoe hoofdpersoon Luuk in deze griezelige situatie terecht is gekomen. Door deze tijdsprong heb je meteen afwisseling en wordt je geprikkeld om verder te lezen.

Naast een heerlijk griezelverhaal, precies spannend genoeg voor de jonge doelgroep heeft Rindert Kromhout ook nog een fijne dosis geschiedenis en cultuur in het boek verwerkt. Het zou zomaar kunnen dat kinderen na het lezen van ‘Het geheim van de gillende geraamtes’ ook heel graag een keer naar Rome willen om alle geheimen en legendes zelf te ontdekken en te kijken wat er waar is van de bijzondere verhalen…

Dit nieuwste deel in de uitgebreide geheim-serie van uitgeverij Leopold is absoluut een aanrader; voor de komende Kinderboekenweek, maar ook voor daarna. Een mooie aanwinst voor de schoolbibliotheek of natuurlijk gewoon voor de collectie van je eigen jonge griezelfanaat. Goed voor een avondje lekker griezelen en je zoon of dochter steekt er meteen nog wat van op 😉 .


Zin gekregen om met Luuk mee te gaan op zijn griezelige reis door het geheimzinnige Rome? Het boek bestellen kan hier. Veel griezelplezier!