Kinderboekenweek tip: De grote verboden zolder

Het is zover: woensdag 4 oktober 2017, de start van een nieuwe Kinderboekenweek! Met als thema ‘Gruwelijk eng’ ongetwijfeld voor heel veel kinderen heel erg leuk, maar stiekem natuurlijk ook wel een beetje spannend. Ik vind het thema in elk geval geweldig en heb de afgelopen weken met heel veel plezier een aantal spannende boekentips met jullie gedeeld. Vandaag de laatste, maar niet de minste tip: De grote verboden zolder van Edward van de Vendel. Een spannend boek voor iedereen vanaf circa 8 jaar die wel van een potje griezelen houdt…

Illustraties: Roald Triebels & Simon Vermeulen IMG_2386

Uitgeverij: Querido

ISBN: 9 789045 120690

Leeftijd: Vanaf ca. 8 jaar

Thema: Griezelen, fantasie

Inhoud

Het huis van Eddie heeft een enorme zolder. Hij mag er niet komen van zijn ouders. En de deur zit op slot. Totdat Linea komt logeren, een geheimzinnig meisje. Midden in de nacht neemt ze Eddie mee naar de Grote Verboden Zolder en dan…dan beginnen de meest wonderlijke avonturen. Ze ontmoeten er grappige en griezelige geesten. Maar bestaan die geesten alleen op de zolder? Of…daarbuiten ook?

Mijn mening

Als echte boekenliefhebber herken je het vast: helemaal verliefd zijn op een boek, alleen al vanwege het omslag. En er de eerste paar dagen dat je het in bezit hebt gewoon alleen maar af en toe even naar kijken en dan heel blij worden. Dat had ik met ‘De grote verboden zolder’. Wat een schitterend omslag! En wat een fijn handzaam formaat. Lekker dik, maar mooi compact en met een zacht aanvoelende kaft. Daar móet je af en toe gewoon even overheen aaien.

Maar ook als je geen last hebt van deze gekke boekenwurm-tics en gewoon een spannend en goed geschreven boek wil lezen is dit nieuwste werk van Edward van de Vendel een echte aanrader. De inhoud is net zo geheimzinnig en spannend als het omslag doet vermoeden en vanaf de eerste pagina zit je meteen in het verhaal.

Het boek is geschreven in de ik-persoon en als lezer beleef je het avontuur door de ogen van hoofdpersoon Eddie. Hij is een wat verlegen jongen van 10 jaar die niet graag opvalt en weinig spannends beleeft. Maar als Linea in zijn leven komt verandert dit. Door de wonderlijke avonturen die ze samen beleven leert Eddie anders naar zichzelf kijken. Hij blijkt dapperder dan hij zelf dacht…

Vanaf de eerste bladzijde ademt het boek een fijne en tegelijkertijd geheimzinnige sfeer die de auteur goed weet vast te houden. De grens tussen fantasie en werkelijkheid is heel dun en zelfs wanneer je het boek uit hebt blijf je je afvragen: beleefde Eddie alles echt of waren het toch zijn dromen? Een heel mooi en boeiend verhaal. Wie eenmaal begint te lezen legt het boek niet zomaar weg! Kun je tegen een beetje griezelen en hou je ervan om je te begeven in andere werelden? Dan is dit boek zeker wat voor jou! Heel veel lees- en griezelplezier gewenst!


Wie het aandurft kan het boek hier bestellen… 😉