Kinderboekenweek 2018 – Vriendschap, kom erbij!

Het is weer tijd voor een van de leukste weken van het jaar! Ik kijk natuurlijk ieder jaar weer ontzettend uit naar de Kinderboekenweek die altijd weer een heleboel leuks brengt. Op deze pagina een overzicht van alles wat ik dit jaar weer heb mogen doen, zien en beleven. Kijk je mee?

Interviews

Voor Lees magazine mocht ik de makers van het prentenboek en het geschenk van dit jaar interviewen! Een hele eer en ik vond het dan ook behoorlijk spannend. Maar het werden twee hele boeiende, maar vooral gezellige gesprekken met bijzondere mensen die hart hebben voor kinderen en hen graag blij maken met prachtige verhalen. Lees je gezellig mee?

Interview Jozua Douglas – auteur geschenk De eilandenruzie

Interview Milja Praagmaan – auteur & illustrator prentenboek Kom erbij!

recensies

Zoals ieder jaar werden er ook dit jaar voor alle leeftijden weer kerntitels geselecteerd. Boeken die perfect passen bij het thema en waar kinderen ontzettend van kunnen genieten. Voor Lees magazine mocht ik een groot aantal titels recenseren.

groep 1-2 : Johannes de Parkiet

Groep 3-4 : Blitz & Het zakmes

Groep 5-6: Een indiaan als jij en ik

Groep 7-8 : Niet thuis

Lesmateriaal

Voor Pauline Oud ontwierp ik een activiteitenpakket voor peuters en kleuters rond het thema Vriendschap. Om de hele Kinderboekenweek mee te vullen!

Uitjes

Kinderboekenbal, dinsdag 2 oktober

Voorstelling Tosca Menten – zondag 7 oktober

Ik wens je een geweldige Kinderboekenweek! Geniet van het prachtige aanbod aan boeken en bezoek vooral ook een voorstelling, voorleesmoment of signeersessie. Er is onwijs veel te doen. Programma’s zijn te vinden op de websites van auteurs en op de site van de Kinderboekenweek. Veel plezier!