Verwacht in september 2018

Nu de zomerperiode op zijn eind loopt en alles weer op volle toeren gaat draaien hebben de uitgeverijen weer een heleboel moois voor ons in petto. Kijk je mee naar de pareltjes die onlangs verschenen of binnenkort gaan uitkomen?

Voorpret

Annemarie van der Heijden – Noortje zet haar schoentje – uitgeverij Clavis

Ik volg auteur Annemarie van der Heijden al een tijd op social media en zag zodoende al veel berichten over dit geweldig leuke boek voorbij komen. De reeks over peutermeisje Noortje is ontzettend aandoenlijk en heel betekenisvol voor jonge kinderen. Ook deze titel ziet er weer schitterend uit en wilde ik dus graag met jullie delen. Zo kan de voorpret voor het heerlijk avondje alvast beginnen (al zou ik het boekje nog even voor jezelf houden als je niet maandenlang met zenuwachtige kids wilt zitten 😉 )

Het verhaal

Het is bijna Sinterklaas. Noortje speelt Sinterklaasje en maakt een mooie tekening. Die stopt ze in haar laarsje. Ze zet er ook iets naast voor het paard van Sinterklaas. Zouden Sint en Piet vannacht komen?

vanaf circa 2,5 jaar.

Voor wie alles wil weten

Thaïs Vanderheyden – Alles over Sinterklaas door de Spiekpietjes – uitgeverij Clavis

We blijven nog even in december-sfeer met dit nieuwste Spiekpietjes boek. De Spiekpietjes zijn al jaren een enorme hit. In dit nieuwste boek spieken ze eens voor ons en geven een uitgebreid inkijkje in het leven van Sinterklaas.

Het verhaal

Sinterklaas bewaart alle spulletjes op zolder. Zijn babyfoto’s, zijn kinderkleertjes, en zelfs zijn geheimen! De Spiekpietjes kijken er eens goed rond. Snuffel je met hen mee om álles over Sinterklaas te ontdekken?

Geschikt vanaf circa 4 jaar

Voor de christmaholics onder ons

E.T.A. Hoffmann & Robert Innocenti – Notenkraker – uitgeverij Clavis

 

Ruim op tijd voor kerstmis: deze nieuwe uitgave van de tijdloze klassieker. Ik heb eigenlijk nog helemaal geen zin om aan kerst te denken, maar met dit boek krijg je er stiekem toch al zin in.

Het verhaal

Marie werd op slag verliefd op dit kleine mannetje. Ze bestudeerde zijn gezicht en zag duidelijk dat hij heel lief was…

Illustrator Robert Innocenti brengt een eerbetoon aan de klassieke vertelling van E.T.A. Hoffman.

Voor kleine avonturiers

Torben Kuhlmann – Edison: het mysterie van de muizenschat – uitgeverij de Vier windstreken

 

Komende maand op het programma bij de Vier windstreken en wat ziet het er prachtig uit! Het mysterie van de muizenschat is alweer het derde avontuur in deze reeks van auteur en illustrator Torben Kuhlmann. Zo te zien een reeks waar ik dringend kennis mee moet maken! Met als thema ‘vriendschap’ is het boek ook nog eens perfect geschikt voor de naderende Kinderboekenweek.

Het verhaal

Peter is een nieuwsgierige muis die hoort over een gezonken muizenschat. Samen met een muizenprofessor is hij vastbesloten de schat terug te vinden. En dan doen ze een ontdekking die zowel mens als muis voor altijd in een ander licht zal zetten!

Vanaf circa 6 jaar.

Tosca Menten – Dummie de Mummie: De schat van Sohorro – uitgeverij Van Goor

Voor echte  schatgravers

 

Tja, wie is er nu géén fan van Dummie de Mummie? Komende maand is het tijd voor alweer het tiende deel in deze avontuurlijke reeks. En alhoewel mijn kinderen nog wat te jong zijn liggen er al diverse delen in de kast. Ik kan niet wachten om ze te mogen voorlezen!

Het verhaal

Het nieuwste avontuur van Goos en Dummie speelt zich af op Jamaica.

Als Dummie en Goos horen dat Sayennes jongste broer gaat trouwen, willen ze per se mee naar de bruiloft. De familie van Sayenne is dolblij gen te zien en iedereen kijkt uit naar de bruiloft. Tot Goos’ en Dummies opwinding blijkt de familie in het bezit te zijn van een eeuwenoude piratenschat, die voor iedere bruiloft wordt opgegegraven en waaruit de bruid een sieraad mag kiezen, dat geluk zal brengen.

Dummie en Goos zijn razend nieuwsgierig naar de schat, maar deze blijkt verdwenen. Al gauw valt de verdenking op Dummie, met zijn geheimen en raadselachtige verband. Klaas, Dummie en Goos raken steeds meer in het nauw. Hoe lang kunnen ze de waarheid over Dummie nog verbergen? En… waar is die schat?

Geschikt vanaf circa 10 jaar

Tosca Menten – Dummie de Mummie jubileumedities – uitgeverij Van Goor

En er is komende maand meer Dummie-nieuws!

Omdat de reeks dit jaar 10 jaar bestaat én het tiende deel dus verschijnt, wordt de hele reeks opnieuw uitgebracht in een kleurrijk jasje. In september is het de beurt aan ‘De dans van de cobra’ en ‘De ster Thoeban’. Deze prachtige hardcovers hebben ook nog eens een speciale prijs. Voor maar €10,- per stuk heb je ze in huis. En heb je de serie compleet dan vormen de ruggen samen ook nog eens een hele leuke afbeelding. Een feestje voor in je boekenkast!

Voor de echte fans is er zondag 16 september een heuse Dummie de Mummie fandag in theater de Meerse waarbij er onder meer een recordpoging ‘de meeste mensen verkleed als mummie’ wordt gedaan. Daarnaast is er natuurlijk een meet en greet en een superleuke voorstelling. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Tosca Menten.

Word jij ook zo blij van al deze geweldige nieuwe boeken? Je bestelt/reserveert ze eenvoudig via onderstaande links: