De mooiste Kinderboeken – verwacht in februari 2019

Januari zit er bijna op (eindelijk!) dus is het tijd voor een lijstje met nieuwe titels waar we ons de komende maand op mogen verheugen. Ik kwam weer ontzettend veel moois tegen in Kinderboekenland!

Sabina Radeva – Het verhaal van de reuzenschildpad – uitgeverij van Goor

Een geïllustreerde hervertelling van Darwins evolutietheorie, hoe tof is dat?! De theorie van Darwin intrigeert mij altijd enorm en dit prachtig geïllustreerde boek vertelt op kinderlijk niveau een heel belangrijk stuk geschiedenis.

Kinderboeken - Het verhaal van de reuzenschildpad

Waarom is een reuzenschildpad zo groot, bestaan er pony’s met strepen en hebben mensen een staartbotje? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in deze prachtige dikke bundel. In dit kleurrijke non-fictie boek wordt de evolutietheorie op een toegankelijke manier uitgelegd aan kinderen (en volwassenen). Ook heel geschikt voor in de klas!

Voor kinderen vanaf circa 7 jaar.

Marte Jongbloed & Natascha Stenvert – Vinnie en Flos Huis & Dieren – uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Komende maand verschijnen maar liefst twee super leuke vrolijke kartonboeken over Vinnie en zijn vriendje Flos, die in een oud boek in Vinnies kamer woont. Ik ken de reeks nog niet, maar ben na het zien van de aankondigingen wel reuze nieuwsgierig!

De serie is bedoel voor peuters en kleuters en helpt om hen net wat meer vertrouwen te geven om dingen te ontdekken. In Huis ontdek je alles over het huis van Vinnie en Flos. Familie vertelt natuurlijk alles over hun familie!

Voor kinderen vanaf circa 3 jaar.

Sep Braun – De allerleukste dag ooit – Uitgeverij de Fontein

Nog een prachtig vrolijk prentenboek voor de allerjongsten.

kinderboeken - allerleukste dag

Jip en papa gaan een dag op pad. Ze maken een lijstje van alles wat ze willen doen, maar het loopt hopeloos mis. Pap heeft zijn portemonnee thuis laten liggen en zonder geld en bibliotheekpas kan geen enkel plannetje doorgaan. Jip is bang dat de dag compleet verpest is. Gelukkig beleven ze dankzij hun fantasie én elkaars gezelschap de allerleukste dag ooit.

Vanaf 3 jaar.

Hoogtepunt: Jubileumeditie van De heksen volledig in kleur!

kinderboeken - heksen roald dahl

Dit behoeft denk ik weinig toelichting. De uitgeverij viert 35 jaar Heksen in Nederland en 400.000 verkochte exemplaren met deze schitterende jubileumeditie. Het boek is geschikt vanaf 9 jaar en een must-have voor de fans van Roald Dahl!

Pauline Oud – Lente met Fien en Milo – uitgeverij Clavis

En daar is ze weer, Pauline Oud! Het is haast niet bij te houden wat er allemaal verschijnt en komende maand is het tijd voor deze vrolijke nieuwe titel in de Fien en Milo reeks.

lente met fien en milo

Het is lente! Fien en Milo gaan naar buiten, want in de tuin is er heel veel te doen. In het gras vinden ze een mooi ei. Het is rood met witte streepjes. Is het ei uit een vogelnestje gevallen?

geschikt vanaf 2 jaar.

Leuk weetje: ook bij dit boek zal een hele leuke lesbrief verschijnen!

Kolet Janssen & Emy Geyskens – De Pyjamareus – uitgeverij Clavis

Dit boek trok mijn aandacht door de prachtige cover én het bijzondere initiatief waarvoor het geschreven werd. Het boek is onderdeel van Bednet, een initiatief van stichting Pleister om te zorgen dat kinderen en jongeren die tijdelijk afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap toch de lessen in hun klas kunnen volgen, van thuis uit. Zo blijven ze bij met de leerstof en houden ze contact met hun klasgenoten.

kinderboeken - de pyjamareus

De Pyjamareus is een mooi verhaal over een jongen die even niet naar school kan, maar toch elke dag bij zijn vriendjes is. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Judith Koppens & Andy Engel – Blij met een bij – uitgeverij Clavis

Een nieuw deel in de serie Klimaatjes, joepie! Ik mocht ooit een ander deel recenseren en ben sindsdien helemaal fan van deze kleurrijke leerzame prentenboeken.

klimaatjes - blij met een bij

Blij met een bij is een vrolijk verhaal voor kleuters vanaf 5 jaar waarin kinderen beleven en ervaren dat ze met iets kleins toch grote dingen kunnen bereiken.

Egel is bezorgd. Er groeien geen appels aan haar boom. Uil weet waarom: appels gaan pas groeien als bijen hun stuifmeel hebben achtergelaten op de bloemen. Daarom moeten de Klimaatjes goed voor de bijen zorgen.

Gerard van Gemert – De wens van de Havikshorst – uitgeverij Clavis

Dit boek verscheen al in januari, maar wilde ik jullie toch even laten zien. Om het bijzondere verhaal, de geweldige illustraties van Mark Janssen én omdat een deel van de opbrengst naar Make-A-Wish gaat. Alleen dat laatste is al een geweldig goede reden om het boek te kopen!

de wens van de havikshorst

Lize heeft leukemie. Als een chemokuur niet aanslaat, is een beenmergtransplantatie haar enige hoop. Maar daar kan Lize zich geen zorgen over maken. Ze moet namelijk eerst haar klasgenoten helpen ontdekken wat er gebeurt in de leegstaande villa Havikshorst. Als ze bovendien te horen krijgt dat Make-A-Wish haar grootste wens in vervulling gaat brengen, lijkt het wel of de ziekte haar leven niet meer beheerst. Lijkt, want Lize weet dat alles snel kan veranderen.

Geschikt vanaf 10 jaar.

Weer een hele mooie lijst volgens mij! Zat er iets voor jou bij?

Mocht je een boek meteen willen kopen of reserveren dan kan dat via onderstaande links: