Kikker leert vormen – lezen en leren met Kikker en zijn vriendjes

We sluiten het jaar af met een heel fijn nieuw boek. Zoals elk jaar is het ook komend jaar in Maart weer tijd voor de Kikkertiendaagse. Een fijn leesfeest waarin de avonturen van Kikker en zijn vriendjes centraal staan. Tijdens de tiendaagse in 2021 wordt de nieuwe reeks Kikker leert groots gelanceerd. Ik mocht alvast kennis maken met het eerste deel, Kikker leert vormen, een vrolijk verhaal voor peuters en kleuters waarmee kinderen kennis maken met verschillende vormen.

Naar de boeken van Max velthuijs – Uitgeverij Leopold / Max Velthuijs Foundation – ISBN 9 789025 880392 – Leeftijd 3+ – Thema vormen

Kikker leert vormen

Het verhaal

Kikker leert vormen. Doe je mee? Als je goed kijkt zie je ze overal!

Kikker wil kamperen. Rat heeft een tent. De tent begint als rol: een cirkel. Kikker en Rat zetten hem op met lijnen en dan staat hij ineens als … een driehoek!

En dit vind ik

Al jaren en jaren zijn heel veel boekenliefhebbers, ouders en leerkrachten fan van de herkenbare, grappige en soms ontroerende verhalen over Kikker en zijn vriendjes. Eigenlijk zijn alle Kikker boeken educatief en bij ieder thema dat in de klas aan bod komt is wel een Kikker-titel te vinden. Dat er nu een serie verschijnt met een bewust educatief karakter maakt de nieuwe titels misschien wel nóg beter dan alles wat we al kennen. Ik ben in elk geval enthousiast.

Interactief voorleesverhaal

Kikker leert vormen is een heel rustig en sfeervol verhaal over vrienden die samenwerken en met elkaar een fijne dag beleven. Door het verhaal eenvoudig te houden zonder duidelijk probleem of duidelijke emoties krijgen kinderen tijd om op zoek te gaan naar de verschillende vormen. En dat zien er stiekem een heleboel!

De rechter pagina’s hebben allemaal een gekleurde balk aan de zijkant met daarboven ‘Zie je …?’. Vervolgens staan diverse vormen afgebeeld die allemaal in de tekening te zien zijn. Hierdoor is het boek heel interactief en als kinderen eenmaal doorhebben hoe het werkt zullen zij uit zichzelf al op zoek gaan naar vormen en raken ze enorm betrokken bij het voorleesmoment.

Voor kinderhandjes

De illustraties in Kikker leert vormen zijn natuurlijk zoals we gewend zijn. Vrolijk, kleurrijk en met Kikker en zijn vriendjes in hun herkenbare outfits. Het vierkante boek heeft een mooi formaat, stevige kaft en stevige kartonnen pagina’s. Handig als enthousiaste kinderhandjes door het boek willen bladeren.

Mooie start

Kikker leert vormen is een mooie start voor een ongetwijfeld hele mooie nieuwe serie in de uitgebreide reeks Kikker-titels. Een fijn boek om in te zetten in de klas, maar zeker ook heel geschikt om thuis voor te lezen.

Op de speciale boekpagina vind je meer informatie en een leesfragment. Onder het kopje ‘gerelateerde downloads’ zijn daarnaast nog hele mooie Kikker kleurplaten en lesideeën bij diverse Kikker titels te vinden. Zeker de moeite waard!

Lees ook: Tellen met Kikker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.