Ik wil naar school – prachtig prentenboek voor peuters en kleuters

Er kwam toch weer een pareltje voorbij tussen de persberichten! Rindert Kromhout en Natascha Stenvert hebben hun krachten gebundeld en maakten een prachtig prentenboek over die o zo spannende eerste dagen op de basisschool. Uitgegeven door Zwijsen dus helemaal passend bij school en educatief verantwoord. Kijk snel mee en laat je verrassen door dit creatieve voorleesboek.

Auteur Rindert Kromhout – Illustraties Natascha Stenvert – Uitgeverij Zwijsen – ISBN 9789 9048 738243 – Leeftijd 3+ – Thema naar school

Ik wil naar school

Het verhaal

‘Kom maar uit je ei,’ zegt mama. ‘Het is tijd om naar school te gaan.’ ‘Ik wil niet’, zegt Vlegeltje. En hij blijft zitten waar hij zit, veilig in zijn ei. ‘Dan dráág ik je wel naar school,’ zegt mama. Op school is van alles te doen: wormpjes zoeken, leren vliegen. spetteren en spatteren in een waterplas… Maar Vlegeltje zegt: ‘Ik vind het hier stom, ik wil naar huis.’ Nadenkend krabt de juf zich op haar hoofd. Tja, wat nu?

En dit vind ik

Over het onderwerpen ‘naar school’ zijn natuurlijk al tal van prenten- en voorleesboeken verschenen. Toch sprak dit nieuwe verhaal mij meteen aan, mede vanwege de schitterend geïllustreerde cover en natuurlijk de auteur van wie we altijd weer prachtig werk kunnen verwachten.

Betekenisvol

Allereerst is Ik wil naar school natuurlijk een heel betekenisvol boek voor peuters en kleuters die de spannende stap naar de basisschool gaan zetten. En ook kinderen die al wat langer naar school gaan zullen enorm veel herkenning vinden in dit vrolijke verhaal over de gezellige vogelschool. ‘Ik wil niet’ is een zin die kinderen én ouders ongetwijfeld herkennen en het boek helpt om de schooldag en eventuele obstakels bespreekbaar te maken.

Geweldige belevenis

Alleen al vanwege de prachtige illustraties is het lezen van Ik wil naar school en geweldige belevenis. Alle pagina’s zijn rijkelijk geïllustreerd en de tekeningen zijn steeds twee pagina’s groot zodat er oneindig veel te zien en ontdekken valt. De meest schattige kuikentjes bijvoorbeeld die met hun tasje in de hand (of poot) dapper op weg zijn naar school. Vrolijk gekleurde bloemen, insecten in het gras en een nieuwsgierig klasje dat maar niet snapt waarom Vlegeltje toch niet uit zijn ei wil. Er is oneindig veel te zien op de aandoenlijke en sfeervolle tekeningen van Natascha die van het boek een feestelijke ontdekkingsreis maken.

Ik wil naar school - Rindert Kromhout

Maar ook de teksten zijn perfect voor jonge kinderen en samen met de illustraties vormen ze een fantastisch geheel dat heerlijk wegleest.

‘En nu gaan we wormen en spinnen zoeken om in de pauze van te smullen,’ zegt de juf. ‘Ik lust geen worden en spinnen,’ bromt Vlegeltje.

Je kunt je voorstellen dat dit zorgt voor verbazing en hilariteit in ene klas vol kleuters.

Extraatjes

Extra leuk aan Ik wil naar school is dat ook kinderen die al beginnen te lezen aangesproken worden. Op de cover en pagina drie en vier is namelijk een prachtige boom te vinden waarbij op sommige blaadjes woorden te zien zijn. Zo komen ook kleuters die al wat kunnen lezen aan hun trekken en kunnen zij helpen bij het voorlezen.

Achterin het boek vind je tot slot nog praktische tips die helpen om het voorleesmoment interactief te maken en zoveel mogelijk uit het boek te halen.

Aanrader

Ik wil naar school is een geweldig leuk prentenboek voor peuters en kleuters en hun ouders en leerkrachten. In te zetten bij diverse thema’s in de klas, heel leerzaam en natuurlijk een fijn hulpmiddel om kinderen die eerste spannende tijd op school door te helpen. Een echte aanrader die een mooi plaatsje krijgt in mijn klas!

Meer weten of de auteur en illustrator? Bekijk rindertkromhout.nl en nataschastenvert.com voor meer van hun prachtige werk.

Lees ook: Recensie Naar school

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *