Ik heb lekker een hele grote trekker – de nieuwe Harmen van Straaten

Ik heb lekker een hele grote trekker; met zo’n toffe titel die zo lekker in de mond ligt kan het eigenlijk al niet meer mis. Hier in huis zijn we groot fan van de kleurrijke prentenboeken van Harmen van Straaten en ook dit boek werd door onze kleuter vol enthousiasme ontvangen. Het moest meteen mee naar boven als bedtijdverhaal en inmiddels lezen we het alweer twee weken dagelijks voor. Waarom onze knul zo enthousiast is vertel ik je graag.

Auteur & Illustrator Harmen van Straaten – Uitgeverij Leopold – ISBN 9 789025 878986 – Leeftijd 4+ – Thema voertuigen/racen/dieren

Ik heb lekker een hele grote trekker

Ik heb lekker een hele grote trekker

Nijlpaard, de varkens Knor en Knor, Olifant, Neushoorn, Muis en Tijger doen mee aan de grote race om de gouden beker. Allemaal scheppen ze op. En allemaal lachen ze om Rijk op zijn trekker. Klaar voor de start, AF!

Dit vinden wij

Schot in de roos

Zoals gezegd werd het boek hier met veel enthousiasme ontvangen. Met de vrolijke prentenboeken van Harmen van Straaten zit je eigenlijk altijd goed en ook Ik heb lekker een hele grote trekker is weer een schot in de roos voor kleuters.

Vrolijk en kleurrijk

De prentenboeken van deze auteur zijn allemaal direct herkenbaar dankzij het formaat, het feit dat veel van zijn boeken liggend zijn gedrukt en natuurlijk de kleurrijke dierentekeningen op de cover. Je hebt maar één blik nodig om te weten wie het boek geschreven en getekend heeft. De keuze voor dieren in de hoofdrol werkt perfect voor jonge kinderen en ook het uitbundige kleurgebruik spreekt meteen aan. Echt een feestje om in te kijken en om voor te lezen en dat doen we hier thuis dus ook dagelijks.

Ik heb lekker een hele grote trekker

Vlot en herkenbaar

De prentenboeken van Harmen van Straaten zijn allemaal op rijm geschreven en lezen daardoor lekker weg. De teksten zijn vlot en dankzij de rijm redelijk voorspelbaar. Je kunt kinderen steeds eenvoudig het laatste woord van een zin laten invullen en zeker na meerdere keren voorlezen weten ze precies wat er komen gaat. Goed voor het taalgevoel!

‘Tet-tet!’ trompettert Olifant. ‘Ik duw jullie zo aan de kant. Als mijn bulldozer voorbij spuit, rij ik jullie alle bochten uit.’

Plezier verzekerd

Met Ik heb lekker een hele grote trekker heeft je kindje ongetwijfeld een heleboel plezier. De kolossale dieren in hun krappe autootjes, de grappige racepetten en het gestuntel zorgen voor een heleboel lol onderweg.

Moraal van het verhaal is natuurlijk dat je altijd wel het mooiste, snelste en coolste kunt willen hebben, maar dat je juist met slim én aardig zijn vaak het verst komt.

Voor ieder moment

Een heel mooi prentenboek voor kleuters dat perfect past bij het thema ‘voertuigen’, maar zich ook prima laat voorlezen als tussendoortje of bedtijdverhaal. Een prachtig boek voor in de klas of thuis op de boekenplank van je eigen kleine racemonster. Eentje om heel vaak tevoorschijn te halen en hele veel uren van te genieten.

Nieuwsgierig geworden? Een leesfragment van het boek is hier te vinden.

Lees ook: Lekker nee vies; hilarisch prentenboek over eten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.