Het zonnige zomerboek – eindeloos voorlezen in de zomer

Ben je nog op zoek naar een mooie voorleesbundel voor in de klas? Dan wil je nu echt even verder lezen! Bij uitgeverij Moon verscheen onlangs Het zonnige zomerboek en zonnig, dat is deze bundel zeker. Als leerkracht vind ik het altijd erg prettig om boeken in de klas te hebben die je keer op keer kunt gebruiken en korte, op zichzelf staande verhalen zijn heel fijn voor losse momentjes. Tijd dus om dit dikke boek eens even onder de loep te nemen en alvast helemaal in zomerstemming te komen.

Auteurs Annemarie Bon , Ad Grooten, Kelly van Kempen, Carry Slee e.a. – Illustraties Jill Barton, Iris Boter, Job van Gelder, Daniëlle Schothorst e.a. – Uitgeverij Moon – ISBN 9 789048 856916 – Leeftijd 4+ – Thema Zomer

Het zonnige zomerboek

Inhoud

In dit vervolg op Het wonderlijke winterboek vind je vrolijke voorleesverhalen over het vieren van de zomer. Over zeemeerminnen op het strand, bootje varen in je eigen woonkamer, met een olifant op fietsvakantie gaan, uit de hand gelopen watergevechten en ijsjes om van te smullen!

Ultiem zomergevoel

Het zonnige zomerboek zorgde bij mij direct voor een heerlijk zomergevoel! De prachtige cover met de sfeervolle illustratie van een schattig ijswinkeltje in een holle boom zet meteen een fijne sfeer neer. De frisse kleuren, het groen en geel en vrolijke bloemen en de gezlelig wapperende was voeren je meteen mee naar een fijne zomerdag waarop alles kan en alles mag.

Eindeloos voorleesplezier

Toen het boek werd bezorgd was ik echt aangenaam verrast want ik had totaal geen idee dat het zo’n dikke bundel zou zijn. Het boek telt maar liefst 250 pagina’s vol heerlijke zomerverhalen en prachtige illustraties van stuk voor stuk geweldige illustratoren en auteurs. De lijst is lang, maar met namen als Vivian den Hollander, Marianne Busser en Ron Schröder, Elisabeth Mollema, Gertie Jacquet en Alex de Wolf weet je als boekenliefhebber dat het eigenlijk niet meer mis kan.

Prachtige verzameling

Het zonnige zomerboek is een prachtige verzameling van de mooiste voorleesverhalen uit eerder verschenen boeken én splinternieuwe zomer avonturen. Zoals gezegd heel fijn voor in de klas. Boeken heb je natuurlijk nooit teveel, maar ja, soms is de kast toch behoorlijk vol. Alles aanschaffen is onbegonnen werk, maar met dit boek heb je meteen de mooiste en leukste zomerverhalen voor kleuters op een rij en kun je een zomerlang heerlijk voorlezen.

Papa en mama hebben vandaag een feestje en daarom passen opa Snor en oma Orselia op. Het is een heel hete dag en ze zitten buiten onder de parasol. Kolletje en Dirk spelen in het opblaasbas. Ze hebben veel pret. Eerste hebben ze met de bootjes en eendjes gespeeld. Nu hebben ze al het seelgoed uit het bad gehaald. Ze rennen over het grasveld en springen achter elkaar het water in, dat hierdoor lekker opspat.

Naast verhalen bevat het boek ook vrolijke versjes en leuke knutsel- en doeideeën. Met dit boek hoef je je dus nooit te vervelen!

Het zonnige zomerboek

Aanrader

Behalve voor in de klas is Het zonnige zomerboek natuurlijk een zeker een aanrader voor thuis. Om alvast in de stemming te komen voor een heerlijke zomer, voor rustmomentjes tijdens hete dagen of als voorleesboek voor het slapengaan. Met deze dikke bundel kun je zeker weten de hele zomer vooruit. Handig ook voor op in de koffer. Het boek is dik, maar je hoeft maar één boek mee te nemen voor heel veel leesplezier op je vakantiebestemming.

Genoeg redenen dus om dit prachtige boek snel aan te schaffen en samen met je kindje of je klas te genieten van een zomer vol mooie verhalen.

Lees ook: Wiebeltand – vrolijke voorleesbundel voor kleuters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.