Het wilde dierenorkest – het prachtige eerste prentenboek van Dan Brown

Sommige mensen zijn echte alleskunners. Auteur Dan Brown, bekend van geweldige mysteries als de Da Vinci Code en Het Bernini Mysterie blijkt zo iemand te zijn. Want naast wereldwijde bestsellers voor volwassenen blijkt hij ook prachtige prentenboeken te kunnen schrijven én muziek te kunnen componeren. Ik was meteen enorm benieuwd naar dit prentenboekendebuut en mocht namens uitgeverij LS Amsterdam kennis maken met Het wilde dierenorkest.

Het wilde dierenorkest

Auteur Dan Brown – Vertaling Erik Bindervoet & Robbert-Jan Henkes – Illustrator Susan Batori – Uitgeverij LS Amsterdam – ISBN 9 789024 590872 – Leeftijd 4+ – Thema dieren/muziek

Het wilde dierenorkest - Dan Brown

Het verhaal

Maestro Muis maakt zich op voor een grote verrassing!

Kun jij erachter komen wat hij van plan is? Zoek de aanwijzingen die hij tijdens zijn reis achterlaat en los het raadsel op…

En dit vind ik

Alleen al vanwege de schitterende illustraties en het prachtige omslag is dit prentenboek meer dan de moeite waard. Het vrolijke bonte dierenorkest op de voorzijde oogt heel uitnodigend en belooft voor jonge kinderen een heel boeiend en vooral verrassend verhaal.

Fijne kennismaking

Het wilde dierenorkest is in de eerste plaats natuurlijk een heerlijk voorleesboek, maar het kan ook heel goed worden ingezet voor muziekonderwijs aan jonge kinderen. Of natuurlijk gewoon fijn thuis voor wie zijn kind kennis wil laten maken met de wereld van de klassieke muziek.

De schutbladen van het boek tonen tal van instrumenten met daarbij duidelijk de benaming. Dus ook als je zelf niet zoveel verstand van muziek hebt kun je kinderen aan de hand van het boek heel veel leren. Extra leuk is natuurlijk als zij na het voorlezen zelf muziek mogen maken. Een harp zal niet zomaar voorhanden zijn, maar de bekkens, sambaballen en triangel zijn vaak wel te vinden. Zo kunnen kinderen zelf ontdekken en ervaren dat instrumenten tal van geluiden kunnen voortbrengen.

Interactief voorlezen 2.0

En alsof het dan allemaal nog niet interactief genoeg is, is er bij het boek ook nog een geweldige GRATIS app beschikbaar in de Apple- en Playstore. Richt tijdens het voorlezen de camera van je telefoon of tablet op de pagina’s in het boek en je hoort de muziek die bij dat dier hoort. Zo wordt Het wilde dierenorkest een echt feest en een geweldige beleving voor jonge kinderen.

De app werkt heel eenvoudig. En als je liever zonder camera werkt of alleen de muziek wil luisteren kun je ook met pijltjes langs de verschillende pagina’s balderen en alles horen. Heel simpel dus en een enorme verrijking van je voorleesmoment.

Het wilde dierenorkest

Schitterend voorleesfeest

De dieren in het boek zijn allemaal komisch en vrolijk weergegeven en ieder hoofstuk heeft een pakkende titel gekregen als ‘Woudvogel Wirwar’, ‘Springsprong Kangoeroe’ en ‘Galop Pony’s’. Bij ieder dier is een versje geschreven en het voorlezen kan dus prachtig worden aangevuld met de door Dan Brown gecomponeerde muziek.

Lees ook: Recensie Oceaan en Hemel – magisch prentenboek

Origineel debuut

Het wilde dierenorkest is een prachtig vormgegeven en ontzettend creatief en origineel prentenboek. Een geweldig debuut voor Dan Brown als prentenboekenmaker dat zeker smaakt naar meer. Ik kan niet wachten om de kleuters in mijn klas kennis te laten maken met dit geweldige voorleesfeestje!

Voor meer info en de gratis app kijk je op wildsymphony.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *