Het vrolijke kerst voorleesboek – aanrader voor kleuters

Ik ben en blijf fan van de vrolijke verhalen van Marianne Busser en Ron Schröder. ‘Het vrolijke Kerst voorleesboek’ ontbrak nog aan mijn collectie dus deze prachtige nieuwe druk met geweldig illustraties van Dagmar Stam was heel welkom. Ik ga de komende tijd met mijn kleuters genieten van deze fijne bundel.

Auteurs Marianne Busser & Ron Schröder – Illustraties Dagmar Stam – Uitgeverij van Holkema & Warendorf – ISBN 9 789000 371822 – Leeftijd 4+ – Thema Kerst

Het vrolijke kerst voorleesboek

Dit kun je verwachten

Een feestelijk boek voor jong en oud vol verhalen en versjes in de kerstsfeer. Met natuurlijk het traditionele kerstverhaal over Jozef en Maria die de lange reis naar Bethlehem moeten maken. Maar ook het verhaal over de klas van juf Roos die dit jaar de kerstviering op school mag verzorgen. En versjes over de blote koning die een kerstboom haalt, over een prachtige etalage en nog veel meer!

En dit vind ik

Als er één periode is die zich perfect leent om voor te lezen is het wel de kersttijd. Lekker samen genieten bij de boom of in de klas met een knisperend haardvuur op het digibord. Lampjes aan en even heerlijk tot rust komen. Met Het vrolijke kerst voorleesboek zijn fijne voorleesmomenten de komende periode gegarandeerd.

Als vanouds

Zoals we gewend zijn van Marianne en Ron zijn de verhalen en versjes in het boek allemaal heerlijk vrolijk en soms een tikkeltje ondeugend. De koning haalt in zijn blootje een boom, het mannenkoor maakt samen een reuzensneeuwbal en in de klas van juf Roos wordt een prachtig kerstfeest voorbereid.

Gecombineerd met de vrolijke illustraties van Dagmar Stam is Het vrolijke kerst voorleesboek weer een pareltje voor kleuters. De tekeningen ogen allemaal fris en en zijn heel duidelijk. Een mooie aanvulling op de teksten die het boek extra aantrekkelijk maakt.

Herkenbaar

Wat zo fijn is aan het werk van Marianne en Ron is dat alle verhalen en versjes heerlijk weglezen. Er zit een mooi ritme in en het taalgebruik is helder en begrijpelijk voor jonge kinderen. De teksten zijn heel herkenbaar en zeker de verhalen over school zouden over vrijwel iedere willekeurige klas kunnen gaan. De auteurs weten zich perfect in te leven in de belevingswereld van peuters en kleuters en met hun oneindige inspiratie weten ze telkens weer te verrassen.

Peter-Jan heeft een kerstboom midden in zijn kamer staan

en hij hangt er heel voorzichtig al zijn kleine auto’s aan.

Een ambulance en een tractor

een brandweerauto in het klein

want Peter-Jan vindt dat zijn boom een echte jongensboom moet zijn.

lees ook: recensie Een taart voor Tess

Aanrader

Ben je nog op zoek naar een fijn boek om de komende weken heerlijk uit voor te lezen? Met Het vrolijke kerst voorleesboek heb je alles wat je nodig hebt. Als kleuterjuf weet ik zeker dat dit boek ook de komende jaren nog heel veel gebruikt gaat worden en dat hier nog heel veel kinderen van zullen gaan genieten.

Tip: neem ook eens een kijkje op de vrolijke website van Ron en Marianne. Je vind hier info over hun boeken, liedjes, gedichtjes, spelletjes en nog veel meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *