Recensie – Het verhaal van de reuzenschildpad, Darwin voor kids.

Weer een pareltje dat ik tegenkwam toen ik voor jullie op zoek was naar mooie nieuwe titels. Ik las ooit een heel boeiende roman over de reis van Charles Darwin en of je nu aanhanger bent van zijn evolutietheorie of niet, zijn ontdekkingen zijn ontzettend mooi en interessant. Geweldig dus dat er nu een Origin of species is speciaal voor kinderen!

Auteur & illustrator Sabina Radeva – Vertaling Annemie de Vries – Uitgeverij van Goor – ISBN 9 789000 363872 – Leeftijd 6+ – Thema Evolutie/natuur/dieren

Het verhaal

Waarom is een reuzenschildpad zo groot, bestaan er pony’s met strepen en hebben mensen een staartbotje? De antwoorden vind je in deze prachtig geïllustreerde hervertelling van Charles Darwins beroemde Over het ontstaan van soorten. Maak kennis met de revolutionaire evolutietheorie en ontdek hoe die onze kijk op de wereld veranderde.

En dit vind ik

Dit boek sprong en bij het bekijken van de catalogus van uitgeverij Unieboek Spectrum direct uit. Zoals gezegd vind ik de theorie van Charles Darwin ontzettend interessant en onze oudste zoon is gek op dieren en de natuur. Dit boek leek me dan ook perfect voor ons om lekker samen van te genieten!

Stijlvol

Het omslag doet Charles Darwin, die zo ontzettend belangrijk is geweest voor onze kijk op de wereld en voor de natuurwetenschap absoluut eer aan. De subtiele gouden accentjes die in de coverillustratie zijn verwerkt geven het boek net dat beetje extra’s dat het zo in het oog doet springen en passen helemaal bij het baanbrekende werk van Darwin.

Het frisse kleurgebruik en de geweldig mooie tekeningen van de dieren op de voor- en achterzijde maken het boek heel aantrekkelijk en geven het iets luchtigs. Echt een boek om meteen op te pakken en snel te openen.

Op ontdekkingsreis

Darwin hield ervan om insecten te bekijken en te verzamelen. test jouw talent als natuuronderzoeker met de insectenkaart op de schutbladen en kijk of je kever- en vlindersoorten in het boek herkent.

Met deze uitnodiging worden kinderen meteen bij het verhaal betrokken en gestimuleerd om extra goed op te letten. Vrijwel ieder kind gaat graag op onderzoek in de natuur en dit boek helpt ze om nog beter te leren kijken en nog veel meer ontdekkingen te doen.

natuur ontdekken

Oneindig bladeren

Na en korte introductie van Darwin, met een prachtige afbeelding van de Beagle in een strakblauwe baai, kan het avontuur beginnen. Aan de hand van korte, begrijpelijke teksten en duidelijke illustraties wordt je meegenomen door de theorie van Darwin over het ontstaan van de verschillende diersoorten op aarde. Konijnen, duiven, boerderijdieren en kleine insecten, allemaal hebben ze een plaatsje in dit prachtige boek. Je raakt niet uitgekeken en op iedere pagina valt weer ontzettend veel nieuws te leren en ontdekken.

Het verhaal van de reuzenschilpad

Het verhaal van de reuzenschildpad is echt een geweldig boek! Ik zie het zeker in de klas staan, om fijn te lezen of erbij te pakken tijdens biologielessen, maar ook voor thuis is het een feest om te lezen en doorheen te bladeren. Is jouw kind nieuwsgierig en dol op de natuur? Dan wil je dit boek echt niet missen! Ook mooi voor papa en mama.

Lees ook: recensie Dinodetective

foto header Cris Tagupa via Unsplash

Wil jij Het verhaal van de reuzenschildpad ook lezen? Je bestelt het boek eenvoudig hier: