Het Kinderboekenbal: een geweldig feest!

Wie mij volgt op social media heeft het al gezien: ik mocht dit jaar naar het Kinderboekenbal, de officiële aftrap van de Kinderboekenweek. Het was een schitterend feest, fantastisch om eens mee te maken. Voor wie zich ook al tijden afvraagt wat dat bal nu eigenlijk inhoudt vandaag een verslag. Kijk je gezellig mee?

Hét ticket

Hier is het dan allemaal om te doen, een felbegeerd toegangskaartje voor het jaarlijkse Kinderboekenbal. Omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is het ieder jaar weer dringen en blijft het een verrassing of je wel of niet wordt uitgenodigd. Dit jaar mocht ik aanwezig zijn namens Lees magazine en had samen met mijn lieve collega’s een hele gezellige avond!

geweldig feestje

Na binnenkomst via een prachtig gedecoreerde entree was het tijd voor een drankje en konden we de zaal in. We vonden hele fijne plaatsen ergens in het midden en hadden goed zicht op het decor van de ‘Kakelbonte Kinderboekenbalclub’ zoals presentator Thomas van Luyn wel zo’n dertig keer verteld heeft (het is een hele leuke tongbreker, probeer maar eens! 😉 )

De supertalenten van Kinderen voor Kinderen luisterden de avond op met een aantal spetterende optredens. Wat zijn ze goed zeg! Echt geweldig om te zien.

Eregasten

Het Kinderboekenbal kan natuurlijk niet plaatsvinden zonder eregasten. Dit jaar waren dat Jozua Douglas & Milja Praagman, auteur van het geschenk en maker van het prentenboek van de Kinderboekenweek. Ik had eerder al de eer om de boeken te lezen en hen het hemd van het lijf te vragen en het was ontzettend leuk om ze vanavond even te horen voordragen uit hun prachtige werk.

Lees hier de interviews met Jozua en Milja

Gouden Griffel

Zoals het hoort werd het hoogtepunt van de avond voor het eind bewaard: de uitreiking van de Gouden Griffel: dé prijs der prijzen in Kinderboekenland. Eerder werden al de zilveren Griffels uitgereikt en al deze winnaars maakten vanavond kans op de prachtige gouden variant van hun prijs.

Uiteindelijk was Annet Schaap de gelukkige die er met de prijs vandoor ging voor haar boek Lampje. Ik schaam me diep dat ik het nog niet gelezen heb, maar ga dat zeker heel snel doen! De uitreiking was een heel mooi moment om bij aanwezig te mogen zijn en de blijdschap en ontroering bij Annet en haar gezin waren hartverwarmend.

Verwennerij

Na dit fantastische programma was het tijd voor een drankje, heel veel kletsen en handen schudden en was er voor de kinderen nog ontzettend veel leuks te doen. Ik had geen idee wat ik kon verwachten dus ik had mijn kids niet meegenomen, maar mocht ik volgend jaar weer een uitnodiging krijgen dan gaan ze zeker mee! Er kon worden geschilderd, er werd natuurlijk gesigneerd en er was een super coole DJ-booth. Echt een feest speciaal voor kinderen, geweldig georganiseerd door het CPNB!

Toen het tijd was om moe, maar zeker voldaan, huiswaarts te keren kregen we bij het verlaten van het theater nog een prachtige goodiebag, boordevol leuks om thuis de Kinderboekenweek verder te vieren. Onze jongens zijn er ontzettend blij mee!

Het was een schitterende avond waar ik nog lang van zal genieten. Een geweldig begin van de Kinderboekenweek. Er wordt de komende tien dagen ontzettend veel leuks georganiseerd in het hele land dus ik wens jullie allemaal heel veel plezier en hoop dat jullie net zo genieten als wij!