Het grote gekke voorleesboek – elke dag voorleesplezier!

Op zoek naar een vrolijke knotsgekke voorleesbundel? Met Het grote gekke voorleesboek zit je helemaal goed! Deze prachtige bundel staat vol met de allerleukste verhaaltjes over de viezerdjes, de ettertjes, de bussertjes en de griezeltjes, natuurlijk allemaal van de hand van Marianne Busser en Ron Schröder. Eindeloos voorleesplezier en vooral heel veel pret!

Auteurs Marianne Busser & Ron Schröder – Illustraties Dagmar Stam – Uitgeverij van Holkema & Warendorf – ISBN 9 789000 375066 – Leeftijd 3+ – Thema grappen/dagelijks leven

Het grote gekke voorleesboek

Het boek

Prutje en Snotje zijn zo vies dat echt níémand ze wil hebben. Behalve tante Dalia… Flop en Fladdertje zijn zo vreselijk stout dat ze de ettertjes worden genoemd. Tante Door krijgt gewoon grijze haren van die twee! Mees en Moontje hebben het erg gezellig bij tante Tivoli. Tot juffrouw Pin de twee in het kindertehuis wil opnemen. Daar móéten Mees en Moontjes wel echte griezeltjes worden…

En dit vind ik

Het lijkt of er nooit een eind komt aan de stroom boeken die schrijversechtpaar Ron en Marianne aflevert. Hun inspiratie lijkt eindeloos en al 25 jaar lang vermaken ze jong en oud met hun vrolijke, ondeugende en knotsgekke verhalen. Dat een heleboel van die verhalen nu opnieuw gebundeld zijn in dit prachtige dikke boek is absoluut een feest!

Uitnodigend

Het grote gekke voorleesboek is een gewijzigde heruitgave van Het grote gekke verhalenboek. Die laatste verscheen in 2009 dus was het wel tijd voor een fijne opfrisbeurt. Het nieuwe omslag oogt heerlijk vrolijk en fris en nodigt absoluut uit om aan het lezen te slaan. Het bekijken van de cover alleen al is meer dan de moeite waard. Want wat gebeurt daar toch allemaal?? Pantoffels vol water, en spin aan een hengel en een slapende tante met een grote wrat op haar neus. Dat belooft veel goeds!

Smullen!

De bundel is in vieren gedeeld en voorin is een heldere inhoudsopgave te vinden zodat je jullie favoriete verhalen in een oogwenk hebt gevonden. Duik de sloot in met tante Dalia en de viezerdjes, maak een schuimfontein met de ettertjes, eet ontbijt met een spin met de griezeltjes en en vier samen met de bussertjes de verjaardag van opa Blom.

‘Oooh!’, roept Fladdertje ‘Moet je kijken!’. Ze wijst naar de fontein, die een heleboel schuim omhoog spuit. Er komt steeds meer bij, net zo lang tot er grote, witte bergen sop op het water drijven.

Kinderen smullen van de hilarische verhalen over de ondeugende personages van Marianne en Ron dus Het grote gekke voorleesboek mag iedere dag uit de kast.

Altijd leuk

De verhalen in dit lekkere dikke boek zijn altijd leuk, voor ieder moment van de dag en gaan nooit vervelen. Het is een heerlijke bundel voor thuis, maar zeker ook perfect geschikt voor in de klas. De verhalen zijn over het algemeen niet al te lang waardoor je ze gemakkelijk tussendoor voorleest. Als start van de dag, als rustmomentje of als afsluiter: Het grote gekke voorleesboek kan altijd!

Lees ook: recensie Een taart voor Tess

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.