Heerlijk lezen voor jong en oud met de Vakantiebieb!

Vorig jaar schreef ik er al een artikel over en ook dit jaar kan de start van de Vakantiebieb natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan! Met deze gratis app lees je de mooiste titels voor jong en oud – helemaal gratis! Een prachtig cadeautje van de bibliotheek waar je de zomer zeker mee door komt.

Wat is het?

De Vakantiebieb is een gratis app van de bibliotheek waarmee je de hele zomer lang heerlijk de mooiste e-books kunt lezen. Van 1 juni t/m 31 augustus is de bieb geopend en vindt je er maar liefst 50 titels, zowel voor de jeugd als voor volwassenen. Ideaal voor de vakantie want je neemt enkel je tablet of telefoon mee en kunt tijden vooruit, zonder een zware stapel boeken mee te sjouwen.

Voor de jeugd

Vanaf vandaag, zaterdag 1 juni, zijn de eerste titels weer te downloaden. Traditiegetrouw gaat de vakantiebieb van start met de titels voor de jeugd. Een kleine greep uit de prachtige boeken die dit jaar beschikbaar zijn:

Keesie Kippenkop – de Rioolridder

Een boek dat ik nog niet ken, maar dat veel kinderen ongetwijfeld met enorm veel plezier zullen lezen. Auteur Jozua Douglas staat bekend om zijn komische schrijfstijl en vlotte verhalen dus met dit boek zit je altijd goed.

Keesie Kippenkop - De rioolridder

Lees ook mijn interview met Jozua in Lees magazine

Keesie Kippenkop wordt gepest op school. Als zijn spreekbeurt mislukt, komen de pestkoppen achter hem aan. Keesie verstopt zich in het riool, waar hij een vreemde man in een duikerspak ontmoet. Samen bedenken ze een plan om wraak te nemen.

In de Vakantiebieb is dit boek te vinden in de categorie 6 tot 9 jaar.

De Zevensprong

Mijn favoriete jeugdboek allertijden! Geweldig dat deze klassieker van Tonke Dragt dit jaar aan de app is toegevoegd. Een heerlijk avontuurlijk verhaal waar ook de kinderen van nu nog volop van kunnen genieten.

de zevensprong

Mijn recensie van dit boek lees je hier.

Juf braaksel en de magische ring

Dit boek ken ik niet, maar met Carry Slee kan het niet mis. Wederom een komisch verhaal dat kinderen met alle plezier zullen lezen.

Juf Braaksel en de magische ring

Lotte moet, tegen haar zin, haar stiefvader helpen bij het opzetten van zijn bedrijf. En op school zorgt het nieuwe schoolhoofd, de nare juf Brakel, voor veel onrust. Lotte en haar beste vriend Thijs hopen dat de geheime, magische ring van juf Evi voor een oplossing kan zorgen. 

Te vinden in de categorie 9 tot 12 jaar.

Made by Indira

Voor de 12 tot 15-jarigen is er dit indrukwekkende verhaal van Caja Cazemier en Martine Letterie. Ik heb het nog niet gelezen, maar er al veel over gehoord en het thema is ontzettend belangrijk dus ongetwijfeld de moeite van het lezen waard.

Made by Indira

Terra (15) koopt vaak nieuwe kleding voor zo weinig mogelijk geld. Haar tante neemt haar mee op een reis naar India, waar ze textielfabrieken bezoeken. Daar ziet Terra de keerzijde van die goedkope kleding.

De kids of appetite

Voor de oudere jongeren (15 tot 18 jaar) is er onder andere dit beroemde verhaal. Ook hoog op mijn te lezen-lijstje dus heel fijn dat het boek nu in de Vakantiebieb te vinden is!

De Kids of appetite

Vic mist zijn vader, die twee jaar geleden is overleden. Als de stomme nieuwe vriend van Vics moeder haar een aanzoek doet, raakt Vic in paniek en rent hij weg van huis. Zijn vaders urn en zijn eigen verdriet zijn de enige dingen die hij meeneemt de winterse nacht in. Dan ontmoet hij Mad, Coco, Zuz en Baz. Baz stelt Vic maar twee vragen. Als Vic deze goed beantwoordt, zullen ze hem helpen om de laatste wensen van zijn vader te vervullen.

Fijne leeszomer

Mocht je de app downloaden (ik zou niet weten waarom niet) dan wens ik je alvast een geweldige leeszomer toe boordevol prachtige verhalen. Voor kinderen vanaf 6 jaar die zelf kunnen lezen is de Vakantiebieb een geweldig cadeautje en het middel bij uitstek om de zomerleesdip tegen te gaan. Geniet ervan!

Lees ook: met deze titels gaan wij de zomerleesdip te lijf