Guiness World Record Boek 2022


Ik kwam de afgelopen tijd weer zoveel mooie boeken tegen, tijd om weer eens een ouderwetse recensie met jullie te delen. Vandaag mag ik jullie namens Uitgeverij de Fontein het Guiness World record boek 2022 laten zien. Een schitterend boekwerk vol bijzondere en inspirerende mensen en records.

Samenvatting

De compleet nieuwe editie van het Guinness World Record boek 2022 bevat duizenden records en sublieme foto’s rond het thema ‘Bescherm onze aarde’. Klimaatverandering, recycling, alternatieve energiebronnen en natuurbescherming komen aan bod. Talloze recordhouders passeren de revue die proberen duurzamer om te gaan met de aarde. Boordevol tips om zelf bij te dragen aan de bescherming van onze planeet.

Guiness Record boek 2022

En dit vinden wij

Het Guiness world record boek 2022 is echt een lust voor het oog. Het boek heeft een groot formaat, is lekker dik en heeft een super fleurig omslag waarop eindeloos veel te zien is. Een heel aantrekkelijk verzamelwerk dat het ook zeker goed zal doen op 5 december of onder de kerstboom.

De witte letters op de cover springen direct in het oog. Ze zijn wat dikker gedrukt en liggen als het ware op het boek. Heel mooi gedaan en een pluspunt voor het uiterlijk van het boek.

Thema

Heel fijn is natuurlijk ook dat als thema dit jaar gekozen is voor ‘Bescherm onze aarde’. Een actueel en ontzettend belangrijk thema dat ons allemaal aangaat. Ik was zelf nog helemaal niet bekend met het Guiness book, maar het zit echt heel goed in elkaar. Het boek begint met een woord van de redactie die duidelijk vol overgave heeft gewerkt om van het Guiness book een indrukwekkende ervaring te maken.

Uiteraard is Corona ook hier een thema en omdat we met zijn allen zoveel thuis hebben gezeten nemen de makers je door middel van virtuele bezoeken mee naar een aantal prachtige en bijzondere plaatsen in de wereld. Bezoek bijvoorbeeld de Australia Zoo, Yellowstone National Park (altijd een van mijn favorieten!), het Louvre of Guangdong Science Centre in China. Prachtige plekken waar je anders wellicht niet eens van zou hebben gehoord en waar je na het lezen van de pagina’s nog veel meer over wilt weten.

Verwondering

Naast al deze prachtige plekken is er natuurlijk ook aandacht voor grappige, ongelooflijke en inspirerende records. Deze zijn onderverdeeld in thema’s die je heel gemakkelijk opzoekt in de inhoudsopgave. Lees alles over vleesetende planten, Vroege mensen, de ballonvaart, koningshuizen, film en social media.

Alle hoofdstukken en thema’s zijn voorzien van prachtige kleurenfoto’s, heldere teksten en kleurrijke illustraties die het lezen van dit boek echt tot een feestje maken. Het Guiness world record book is een schitterende verzameling waar je eindeloos in kunt bladeren en je kunt verwonderen.

Lees ook: recensie De Zijderoutes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.