Geef een boek cadeau 2021 – de titels zijn bekend!

~Persbericht ~ Het is elk jaar weer een feestje: de geweldige actie ‘Geef een boek cadeau’ waarbij ieder jaar twee prachtige klassiekers te koop zijn voor een heel speciale prijs. Ook voor 2021 is zijn weer twee geweldige titels geselecteerd. Kijk snel mee van welke boeken je komend jaar kunt gaan smullen.

Missie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’

De leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

De geselecteerde titels voor Geef een boek cadeau 2021 zijn  De brief voor de koning van Tonke Dragt en Max en de Maximonsters van Maurice Sendak. 

De brief voor de koning – Tonke Dragt

EEN JONGE HELD
EEN GEHEIME OPDRACHT
EEN ONGELOOFLIJK AVONTUUR

Tiuri is bijna ridder. Nog één nacht scheidt hem van de ridderslag. Deze laatste nacht moet hij in afzondering en absolute stilte doorbrengen. Juist dan klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar het gaat om leven en dood… Tiuri opent de deur. 

Geef een boek cadeau 2021 - De brief voor de koning

De brief voor de koning verscheen voor het eerst in 1962.

Max en de Maximonsters – Maurice Sendak

De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich wat eenzaam…

Max en de maximonsters

Max en de Maximonsters verscheen voor het eerst in 1963.

In drie jaar tijd zijn meer dan een miljoen kinderen bereikt.  

En hiermee is de doelstelling van de samenwerkende partijen en ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ gehaald. Alleen al in 2020 hebben 576.000 boeken hun weg naar kinderen gevonden: 254.000 jeugdboeken en 322.000 prentenboeken. ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ steunt het Leesoffensief en hoopt dat ook dit jaar minstens een half miljoen kinderen de gekozen campagneboeken ontvangen van gulle gevers. Meer informatie over de campagne is te vinden op de website.

Wie ga jij komend jaar verrassen met een prachtig boek?

Lees ook: recensie Als de sterren zingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.