Geef een boek cadeau 2020 – prachtige klassieker van Jan Terlouw

YES!! Dit persbericht moest ik dus echt METEEN met jullie delen want wat een geweldig nieuws van Geef een boek cadeau. In februari is de volgende titel te koop voor maar 2 euro en dat is weer een pareltje.

Eerste titel bekend

De eerste titel van ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ 2020 is bekend. Vanaf 7 februari is het jeugdboek Koning van Katoren van Jan Terlouw te geef voor € 2,-. De bekendmaking van het prentenboek, dat vanaf april in de boekhandel ligt, volgt later deze maand.

Koning van Katoren

Het verhaal

De zeventienjarige Stach droomt ervan om koning van het land van Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land – tijdelijk – besturen geven Stach zeven opdrachten. Als Stach erin slaagt die te vervullen, wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning?

De campagne

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken
De campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. 

Bijzonder cadeau

Geef een boek cadeau

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!
Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen. In de afgelopen jaren zijn er ook boeken gedoneerd aan projecten op het gebied van bijvoorbeeld leesbevordering en bestrijding van kinderarmoede. 

Over Jan Terlouw

Jan Terlouw (1931) werkte jaren als kernfysicus voordat hij in 1970 besloot de politiek in te gaan. Hij was onder meer fractievoorzitter van D66, Minister van Economische Zaken, Commissaris der Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer. Tegelijkertijd debuteerde hij als kinderboekenschrijver met Pjotr en Oom Willibrord. Zijn bekendste boeken zijn Koning van Katoren (bekroond met een Gouden Griffel en verfilmd in 2012) en Oorlogswinter (naar de verfilming in 2008 kwamen bijna een miljoen bezoekers).

Jan Terlouw

Mooie missie

In 2019 zijn meer dan 600.000 boeken aan kinderen gegeven
‘Geef een (prenten)boek cadeau’ is een maatschappelijk initiatief dat naast de boekhandel door landelijke organisaties wordt gedragen en gesteund. De lijst partners en ambassadeurs groeit met de dag. In 2019 hebben meer dan 600.000 boeken hun weg naar de kinderen gevonden: 225.000 jeugdboeken en 400.000 prentenboeken. Het streven is om samen in drie jaar tijd 1 miljoen kinderen te bereiken in Nederland en Vlaanderen.

Zet 7 februari dus maar alvast dik in je agenda! Ik weet wel dat ik enorm uitkijk naar dit boek. Wat zullen er weer veel kinderen ontzettend gaan genieten.

Lees ook: Recensie Als de sterren zingen

Copyright afbeeldingen: Geef een boek cadeau