Er zit een alien in je boek – vrolijk interactief boek voor jonge kinderen

Met zo’n titel, een heerlijk frisse cover én de naam Tom Fletcher op de cover kan het eigenlijk niet mis. Het persbericht van Er zit een alien in je boek maakte me direct nieuwsgierig en gelukkig was de uitgever zo aardig om een recensie exemplaar toe te sturen. Kijk je mee naar dit vrolijke interactieve voorleesboek voor peuters en kleuters?

Auteur Tom Fletcher – Illustraties Greg Abbott – ISBN 9 789403 215105 – Uitgeverij Ballon media/ Klavertje vier – leeftijd 3+ – Thema ruimte/interactief voorlezen

Er zit een alien in je boek - Tom Fletcher

Het verhaal

O nee! Er is een alien in je boek beland! Breng hem maar snel terug naar de ruimte, want aliens horen niet op deze planeet… Of wel?

Vrolijke alien

Zoals ik al zei oogt de cover van Er zit een alien in je boek heerlijk vrolijk en lekker fris. Het felle groen springt meteen in het oog en de oranje alien met de grote ogen en brede lach valt meteen op. Echt een boek dat uitnodigt om snel te gaan lezen.

Dikke pret

Zodra je het boek openslaat kan de pret dan ook beginnen. De eerste pagian opent met:

O nee! Er is een ruimteschip in je boek geland.

Super spannend natuurlijk een heel uitnodigend. Want wat zal er hierna gebeuren?

Interactief avontuur

Wat volgt is een heerlijk interactieve ontdekkingsreis door het boek, samen met de alien. Hoe kun je hem troosten? En hoe help je hem om weer terug de ruimte in te kunnen vliegen? Het boek heen en weer wiegen, de alien over zijn hoofd aaien, het boek ondersteboven houden: alles wordt geprobeerd om de alien te helpen en terug naar huis te laten gaan. Uiteindelijk tovert de lezer zelfs een vriendje voor alien tevoorschijn en komt alles toch nog goed.

Voorleesfeest

Je kunt je voorstellen dat met een boek als dit voorlezen echt een feestje wordt. Tom Fletcher, die we ook kennen van zijn populaire boek De Knerpers (8+) heeft een geweldig mooi avontuur bedacht dat jonge kinderen vanaf de eerste pagina boeit en ze meevoert op een prachtige ontdekkingsreis. Aangevuld met de geweldig leuke illustraties van Greg Abbott is Er zit een alien in je boek een geweldig voorleesfeest!

Lees jij regelmatig voor aan peuters of (jonge) kleuters dan is dit boek een absolute aanrader. Je vliegt erdoorheen en kinderen zullen het steeds weer opnieuw willen horen en beleven.

Lees ook: recensie Van top tot teen met Fien en Milo

Nog meer interactieve voorleesboeken:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *