En toen – Kinderboekenweek tip Dat wil ik later ook!

Ook dit jaar is er ter ere van de Kinderboekenweek weer een geweldig leuk boek verschenen over de vrolijke vriendjes Lisa en Jimmy. Vivian de Hollander schreef inmiddels talloze verhalen voor kleuters en weet zich als geen ander te verplaatsen in de belevingswereld van jonge kinderen. ‘Dat wil ik later ook!’ is weer ontzettend leuk geworden en onmisbaar tijdens de Kinderboekenweek 2020 met als thema ‘En toen’.

Auteur Vivian den Hollander – Illustraties Dagmar Stam – Uitgeverij van Holkema en Warendorf – ISBN 9 789000 361489 – Leeftijd 4+ – Thema vroeger/opruimen/verkleden

Dat wil ik later ook

Het verhaal

Lisa en Jimmy helpen opa en oma met het opruimen van hun rommelkamer. Er komt van alles tevoorschijn: oud speelgoed, foto’s van vroeger en de oude politiepet van opa! Sommige spulletjes brengen ze naar de kringloopwinkel, maar gelukkig blijft er ook genoeg over om mee te spelen. Lisa doet alsof ze een dierendokter is. En Jimmy zet de pot op, want later wordt hij agent. Maar wanneer de poes niet meer uit de boom durft en de brandweer moet komen, weet hij dat ineens niet meer zo zeker.

En dit vind ik

De omslagtekst die je hierboven kunt lezen zegt wat mij betreft al genoeg. Dat wil ik later ook! is weer een geweldig leuk avontuur dat helemaal aansluit bij de belevingswereld van kleuters én bij het thema En toen. Een originele invalshoek ook om het thema te benaderen die dichtbij de kinderen staat waardoor ze zich gemakkelijk kunnen inleven in het verhaal.

Warme sfeer

Dat wil ik later ook! is een fijn warm en sfeervol verhaal dat zich afspeelt in het huis van de lieve opa en oma van Lisa. Een opa en oma zoals we die allemaal wel zouden willen hebben en waarin veel kinderen vast een heleboel zullen herkennen.

In de rommelkamer van opa en oma vinden Lisa en Jimmy tal van prachtige spullen die hen meenemen op een reis terug in de tijd. Samen met oma bekijken ze foto’s van vroeger. Ze zien een verliefde opa en oma, heel lang geleden. Ze zien opa en oma op hun trouwdag en opa als agent. Dit zou al een mooi aanknopingspunt kunnen zijn om kinderen te vragen zelf foto’s mee te brengen of door te sturen zodat je in gesprek kunt over hun eigen geschiedenis.

Op pad

Na het opruimen gaan de kinderen met oma naar de kringloopwinkel waar prachtige schatten te vinden zijn. Met de nieuwe oude spulletjes gaan ze naar huis en bedenken samen een prachtig toneelstuk.

De kringloopwinkel en het hergebruiken van oude spullen kan ook een mogelijkheid zijn om verder uit te werken in de klas. Of om samen met je kind eens een bezoekje te brengen aan de kringloopwinkel en te kijken of jullie ook iets moois kunnen vinden dat een tweede leven kan krijgen.

Het verhaal eindigt in een geweldig avontuur en nieuwe toekomstplannen voor Jimmy.

Onmisbaar pareltje

Dat wil ik later ook! is een veelzijdig boek dat op tal van manieren aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek 2020 en heel veel aanknopingspunten biedt om met kinderen in te gaan op het thema En toen. Maar ook voor wie gewoon op zoek is naar een mooi voorleesboek is deze nieuwe titel van Vivian den Hollander een echte aanrader. De vrolijke illustraties van Dagmar Stam vullen de tekst weer perfect aan en maken van Dat wil ik later ook! weer een onweerstaanbaar pareltje voor iedere boekenliefhebber.

Extra leuk: het boek is te koop voor de speciale prijs van maar €5.-.

Lees ook: recensie Dino detective

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.