Drakenstorm – De drakenleerling

Het is weer tijd voor een fijne boekentip! Dit keer las ik het prachtige eerste deel van de fantastische nieuwe serie Drakenstorm.. Hou je van Draken, fantasie en avontuur dan zit je met De drakenleerling helemaal goed!

Auteur Alastair Chisholm – Uitgeverij Leopold – ISBN 9 789025 882105– Leeftijd 8+ – Thema Draken/avontuur/fantasie – Prijs Tijdelijk maar €10,-

Drakenstorm de drakenleerling

Het verhaal

Tom ontdekt dat hij een Drakenziener is. Hij leert zijn eigen draak op te roepen, te verzorgen en hij leert drakenracen. Maar draken zijn verboden… Dus moet het in het diepste geheim gebeuren. Tom moet alles achterlaten: zijn huis, zijn ouders – alles om Drakenziener te worden. Kan hij dat wel?

Prachtig vertaald

Het boek is uit het Engels vertaald door de vertaler van de Grijze jager boeken en past helemaal in dit straatje. Al is Drakenstorm wel geschreven voor wat jongere lezers vanaf circa 8 jaar. Het boek ziet er schitterend uit en leest vanaf de eerste pagina als een trein.

Wat auteur Alastair Chisholm heel knap doet is direct een mysterieuze sfeer neerzetten. Als lezer bevindt je je direct in de smidse van de vader van hoofdpersoon Tomás en hoewel dit nergens expliciet wordt genoemd ga je meteen terug in de tijd.

“Tomás pompte met de blaasbalg extra licht in het smidsvuur dat fel opgloeide. Naast hem hamerde zijn vader op een plat stuk ijzer… Bij elke BENG! vlogen de vonken in het rond.”

De drakenleerling bevat weinig illustraties, maar dankzij de beeldende en sfeervolle schrijfstijl van de auteur (en de knappe vertaling!) komt het verhaal moeiteloos tot leven. Tomás belandt al snel in een hele bijzondere wereld waarvan niemand het bestaan vermoedt. Hier maakt hij nieuwe vrienden en ontmoet indrukwekkende draken én zijn eigen draak IJzerschild.

Precies goed

Het verhaal zit erg goed in elkaar en ondanks de vele boeken die er al zijn verschenen over draken en onverwachte helden is het toch weer net even anders en daarmee echt origineel. Het is een heel fijn boek voor kinderen die van avontuur houden, maar ook voor mij als volwassene was het een mooi verhaal om te lezen. Niets vergeleken bij grote epische werken, maar juist het redelijk luchtige van het verhaal was een welkome afwisseling van de zwaardere kost. En voor jonge lezers zijn de spanning en het mysterie precies goed gedoseerd.

Aanwinst

Drakenstorm, De drakenleerling is een schitterend boek voor koude winteravonden en ook voor in de klas een hele fijne aanwinst. Het is gedrukt in een redelijk groot lettertype, heel overzichtelijk en met drieëntachtig pagina’s niet al te dik. Ook wat minder fanatieke lezers kunnen het gerust oppakken en zullen het boek met plezier lezen.

Extra fijn: tot 27 december is het boek te koop voor maar €10,-! Een ideaal cadeau voor pakjesavond of onder de kerstboom.

Goed nieuws

Nog niet uit gelezen? In Engeland staat deel 2 in de serie op het punt van verschijnen en deel 3 is in de maak. Voorlopig kunnen we dus volop genieten van deze fijne serie!

Lees ook: Monster Zoo 1- Voedertijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *