Dikke vriendjes durven alles – hartverwarmend prentenboek

Een nieuw boek van Ingrid en Dieter Schubert maakt iedere prentenboekenliefhebber natuurlijk meteen nieuwsgierig. Namens uitgeverij Leopold mocht ik dit prachtige nieuwe werk voor jullie bekijken en zo maakte ik kennis met een schitterend verhaal.

Auteurs & illustratoren Ingrid & Dieter Schubert – Uitgeverij Leopold – ISBN 9 789025 880583 – Leeftijd 4+ – Thema vriendschap/grenzen verleggen/avontuur

Dikke vriendjes durven alles

Het verhaal

Daaag, papa! Vandaag gaan we op stap. Helemaal alleen. Want we zijn dikke vriendjes en wij durven alles.

Samen op avontuur…

En dit vind ik

Ingrid en Dieter Schubert draaien inmiddels al heel wat jaren mee in ‘Kinderboekenland’ en hebben hun sporen dik verdiend. Met dit boek is het ze wederom gelukt een geweldig leuk, herkenbaar en heel aantrekkelijk verhaal neer te zetten voor jonge kinderen.

Herkenbaar

Dikke vriendjes durven alles is dus een herkenbaar verhaal, op meerdere punten. Herkenbaar voor jonge kinderen die volop bezig zijn de wereld te ontdekken, maar ook duidelijk herkenbaar als werk van het echtpaar Schubert. Het kleurgebruik en de stijl van tekenen maken in één oogopslag duidelijk wie de makers zijn van dit bijzondere prentenboek.

Samen sterk

In het verhaal volg je twee kleine stoere cavia’s die samen een dagje de wijde wereld intrekken. Op hun spannende reis komen ze tal van obstakels tegen, maar gelukkig zijn ze dapper genoeg om deze allemaal te overwinnen. Samen sta je sterk!

Kom, we springen over deze. Wij zijn echt stoer. Zie je hoe ver ik kom? Maar ik ga veel hoger! Je bent een opschepper. Jíj ook!

De prachtige tekeningen geven het boek een hele fijne, warme sfeer. Er is veel aandacht besteed aan luchten en landschappen en de warme kleuren passen helemaal bij het thema vriendschap en samenwerken.

In gesprek

Dikke vriendjes durven alles is een heel fijn prentenboek waarmee kleuters zich eenvoudig kunnen identificeren. Mooi om voor te lezen in de klas en daarna samen in gesprek te gaan. Wat vindt jij nu spannend? En wie helpt jou als je iets spannend vindt? Hoe voelt het als je het dan tóch gedaan hebt? Met dit vrolijke verhaal ga je ongemerkt de diepte in en help je kinderen op zoek te gaan in hun eigen gevoelswereld. Een prachtig prentenboek dus met een belangrijke en waardevolle extra laag.

Aanwinst

Lees je graag voor en ben je net als ik dol op mooie prentenboeken? Dan is dit nieuwste werk van de Schuberts een geweldige aanwinst voor de collectie! Een prachtig boek om cadeau te geven tijdens de feestdagen en daarna heel wat uurtjes van te genieten samen met je kleine avonturier.

Lees ook: Toverdruppels – Ontroerend verhaal voor kleine denkertjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.