Die mop is top – lezen en lachen met Paul van Loon

Ken je dat? Je kind zit in groep 3 en leert lezen. Jij wilt er als ouders alles aan doen om je kind te stimuleren, maar de kleine lezer heeft zelf hele andere plannen. Gelukkig is er dan Die mop is top!, een heerlijk moppenboek vol griezelig goede grappen voor kinderen in groep drie en vier van de basisschool. Hier deed het wonderen en leest de beginnende lezer inmiddels elke dag met veel plezier.

Auteur Paul van Loon – Illustraties Heleen Brulot – Uitgeverij Zwijsen – ISBN 978 90 487 35570 – Leeftijd 6+ – Thema humor/zelf lezen – AVI E3/M4/E4

Die mop is top!

Het boek

In dit boek staan grappige, maar vooral spannende moppen, gekozen door Paul van Loon. Durf jij ze te lezen?

En dit vinden wij

Zoals ik al zei is Die mop is top! hier in huis een enorme hit! Zelfs grote broer, die inmiddels op AVI plus niveau leest, vindt dit griezelige goede moppenboek nog heerlijk om te lezen.

Lezen met plezier

Leesplezier is misschien wel het meest belangrijke onderdeel van het leren lezen. Wie niet met plezier een boek kan openslaan is immers weinig gemotiveerd en zal het boek het liefst zo snel mogelijk weer wegleggen. Veel boeken voor beginnende lezers zijn tamelijk saai. Logisch misschien omdat kinderen nog niet alle letters kennen en ook nog niet alle woordsoorten kunnen lezen, maar wel jammer want kinderen haken bij deze eerste leesboekjes vaak snel af.

En dat wil je nu juist niet! Je wil dat kinderen van begin af aan ontdekken hoe fijn lezen is en wat het te bieden heeft. Lezen kan heerlijk ontspannend zijn en via boeken kun je reizen naar waar je maar wilt. Inzetten dus op dat leesplezier en zorgen dat kinderen voor hun lol en ontspanning een boek openslaan.

Schot in de roos

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar met Die mop is top! doe je vrijwel zeker een schot in de roos. Kinderen van zes, zeven jaar oud zijn dol op (flauwe) moppen. Ze kunnen ze niet altijd even goed overbrengen, maar liggen zelf compleet in een deuk om weer zo’n lollig mopje. Super dus als ze een boek kunnen lezen dat een heel arsenaal aan nieuw grappen biedt.

De moppen in het boek zijn allemaal kort en gemakkelijk te lezen. De komische, kleurrijke illustraties doen de rest en maken van Die mop is top! een echt feestje. Wij lezen het boek hier regelmatig voor het slapengaan. Heerlijk ontspannen en met een lach op je gezicht naar dromenland.

Niet te missen

Onze zoon, die tot voor kort vooral heel veel mopperde als hij moest lezen, leest nu echt met heel veel plezier. Laat ik hem kiezen wat hij wil lezen dan is het steevast zijn moppenboek. En ook oma heeft eraan moeten geloven. Kinderen willen hun nieuwe grappen natuurlijk met iedereen delen dus maak gebruik van dit geheime wapen en laat je kind lachend zijn leeskilometers maken.

Lees ook: Agent en boef – Lol in de lucht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.