December tip – 5x de leukste boeken voor in de schoen

Het is weer zover: Sint mag op pad om schoentjes te vullen. Het vinden van het juiste schoencadeautje is nog niet altijd zo simpel. Als je eens met iets anders wil komen dan chocola, een autootje of vouwblaadjes is een boek een heel mooi alternatief. Ik vond een aantal hele mooie boeken die je shopt voor maar vijf euro of zelfs nog minder. Vullen maar, die verlanglijstjes!

Foeksia de miniheks – Foeksia’s toverwinter

Super leuk zijn ze, de avonturen van deze ondeugende miniheks. De kinderen en ik zijn dol op de film en ook de boeken blijven leuk om te lezen. Deze mini-editie is met €3,99 prachtig geprijsd en daarom perfect om cadeau te geven.

Foeksia's toverwinter

Het sneeuwt in het Heksenbos!
Grit en Murmeltje dagen Foeksia uit.
Wie maakt de mooiste sneeuwpop?
Maar wat is dat?
De sneeuwpoppen komen tot leven.
Als dat maar goed gaat…
Het wordt een bijzondere toverwinter voor Foeksia!

Zelf heb ik ook nog een mini-editie van Foeksia en de hoed van Sinterklaas, maar deze is helaas alleen nog tweedehands te krijgen. De overige delen in de serie kosten ook maar €8,50 dus ook die kunnen prima voor pakjesavond of misschien onder de kerstboom.

Boer Boris- Hoe gaan we erheen?

Met Boer Boris zit je bij peuters en kleuters altijd goed! De vrolijke avonturen zijn herkenbaar en staan dichtbij de belevingswereld. Dit kleine vierkantje boekje heeft een mooi formaat voor in de schoen en kost maar €4,99!

Boer Boris

We gaan! Maar hoe? Met de tram? Met de trein? Met de tractor? Boer Boris weet het!

Kikker is Jarig kartonboek

Ook Kikker mag natuurlijk niet ontbreken. Alle Kikker-boeken zijn stuk voor stuk klassiekers. Prachtig geïllustreerd en ook weer heel herkenbaar voor jonge kinderen.

Kikker is jarig

Lief kartonboek over de verjaardag van Kikker. Een bijzondere dag die hij graag viert met zijn vriendjes! Kikker wordt wakker. Hij is vandaag jarig Daarom gaat hij al zijn vriendjes uitnodigen voor een feestje… Maar komen ze wel?

Je koopt dit boekje voor maar €5,-.

De drollendraaier

Boeken van Marianne Busser en Ron Schröder zijn altijd raak! Ze zijn grappig, herkenbaar en zitten vaak vol ondeugende streken en avonturen. Met een titel als De drollendraaier kan het al niet meer fout.

de drollendraaier

Wat is een drollendraaier en welk dier geeft zijn geliefde graag een liefdesdouche?Is het echt zo dat haringen met elkaar praten door windjes te laten?

Vrolijke versjes over dieren – van de haring tot de tijger en van de chimpansee tot de mestkever. Te koop voor maar €4,99.

Kiekeboe, wie is daar Nijntje?

De Kiekeboe-boekjes van Nijntje zijn prachtig voor dreumessen en peuters. Het zoek element boeit jonge kinderen meteen en daardoor zullen ze heel betrokken zijn bij het verhaaltje.

Nijntje kiekeboe

Wie ziet nijntje door het raam? En achter de bomen? In dit kleine doorkijkboekje kunnen peuters nijntje helpen met zoeken! Door het handzame formaat kunnen ze lekker zelf kijken, maar het boekje is ook leuk om samen met een volwassene te lezen.

Dit boekje, waar kinderen heel veel plezier van zullen hebben, is te koop voor 5,95.

Ik ben heel benieuwd: geef jij weleens een boek in de schoen? Of anders met pakjesavond? Tips voor leuke titels mogen gedeeld worden in de reacties!

Tip: loop ook eens binnen bij Kruidvat. Zij hebben altijd een enorm aanbod aan zeer betaalbare kinderboeken waar ook echte toptitels tussen zitten. En denk ook eens aan een luisterboek. Vaak heel mooi geprijsd en ook erg leuk als schoencadeautje.